logo
Imprimir
12-12-2019 | 14:40hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro acull la segona edició de la Fira 'Platja d'Aro Nadal Shopping' aquest cap de setmana 14 i 15 de desembre

També activitats familiars a S'Agaró i en favor de La Marató, Túnel de Llum i Pista de Gel

La segona edició consecutiva de Platja d'Aro Nadal Shopping el proper cap de setmana 14 i 15 de desembre (11-20.30 h) en un tram de l'avinguda de S'Agaró de Platja d'Aro, una iniciativa de l'Associació d'Empresaris, en format de fira on es podran trobar a peu de carrer diversos estands d'alimentació, decoració, complements, gastronomia i artesania relacionada amb l'època de Nadal. Tothom que hi compri entrarà en el sorteig de menús gastronòmics per a dues persones i o estades de cap de setmana en hotels o apartaments del municipi. També hi haurà diverses activitats familiars: circ de jocs, globoflèxia, tallers de carta als Reis i de postals de Nadal, contes i flash mob dance.

Aquest cap de setmana en el marc de la campanya Cada dia és Nadal a Platja d'Aro, també destaca l'inici de les sessions d'activitats familiars a la Plaça Sant Pol de S'Agaró, diumenge 15 de desembre (11.30-13 .30 h) amb un taller de sorres de colors i animació musical, que tindrà continuïtat una setmana més tard, diumenge 22 de desembre (11-13.30 h) amb xocolatada i caga tió de Nadal, una iniciativa de l'Associació S'Agaró-Sant Pol Es Mou i AROimpulsa. També diumenge 15 de desembre (16.30 h) al Palau d'Esports i Congressos hi haurà el gruix d'activitats i sorteigs de les diverses activitats solidàries de suport a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio amb l'objectiu de recollir fons a favor d'aquest projecte audiovisual dedicat enguany a les malalties minoritàries. També diumenge 15 de desembre (19 h) a l'església de Santa Maria de Castell d'Aro concert de Nadal a càrrec de la Coral de la Vall d'Aro.

En paral·lel es continua oberta l'oferta de la Pista de Gel de Platja d'Aro, instal·lada a la Plaça dels Estanys (és obligatori l'ús de guanys). Els propers dies d'obertura són del 13 al 15 de desembre i del 20 de desembre al 6 de gener (laborables 16-21.30 h · caps de setmana i festius 11-21.30 h). Mesura 20x15 metres amb capacitat per a 50 patinadors, coberta per una carpa i ambientada amb so, il·luminació i decoració de Nadal. Entrada: 4 euros (30 minuts) o 7 euros (1 hora) amb la possibilitat de 3 euros de descompte en la tarifa d'1 hora amb l'entrada del Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens, del Pessebre Vivent de Castell d'Aro o de les promocions dels establiments adherits de l'Associació d'Empresaris (www.pistadegelplatjadaro.com).

També es pot gaudir del Túnel de llum de Nadal del carrer Miramar de Platja d'Aro: mesura 60 metres de longitud, 4 d'amplada i 8 d'alçada amb 40 línies de cordons amb 900 punts led, 500 làmpades flash i 25 motius nadalencs i múltiples altaveus per a un espectacle que sincronitza el joc d'il·luminació amb la música de populars cançons d'ABBA, Mariah Carey i David Foster. Es pot veure fins al 6 de gener en cinc sessions divendres i dissabte (18.30 h, 19 h, 19.30 h, 20 h i 20.30 h) i en tres de diumenge a dijous (18.30 h, 19 h i 19.30 h). Altres propostes són l'exposició permanent de diversos elements tradicionals de Nadal, però de gran format i a l'aire lliure com són el Tió a Platja d'Aro o el caganer del pessebre a Castell d'Aro i dels grans arbres de Nadal a S'Agaró i a Castell d'Aro, i l'animació carrer a càrrec del grup teatral La Minúscula.

Gran Sorteig de Nadal
Del 30 de novembre al 4 de gener (fins a les 12 h) tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar d'establiments i serveis adherits a la quarta edició de la campanya tindrà l'oportunitat de guanyar un Kia Stonic (1r Premi), una bicicleta elèctrica (2n Premi) o diversos lots de regals (de 3r al 18è Premi). Només cal desar una butlleta de participació i conservar el comprovant de compra. El vehicle s'exhibeix a la Plaça de l'Ajuntament i el diumenge 5 de gener (12 h) a la Sala d'Actes de l'Ajuntament es farà el sorteig públic davant notari. Una iniciativa de promoció turística i comercial promoguda per l'Ajuntament any rere any aplega més de 30.000 butlletes, i que és possible gràcies al suport de les diverses associacions empresarials del municipi i la col·laboració d'Emporspeed.

Pessebre Vivent de Castell d'Aro
El pessebre es consolida com el degà de la modalitat a Catalunya amb la 61a edició (es va començar a escenificar l'any 1959), i havent-li estat concedida l'any 2011 la Creu de Sant Jordi. Es representa el 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre i l'1 de gener (19 h) en una única sessió i s'estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d'Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Entrada: 5 euros (general), 4 euros (grups amb reserva prèvia), 3 euros (infants de 4 a 11 anys) o gratuït (infants fins a 3 anys i Club Súper3). Amb l'entrada 3 euros de descompte en la tarifa d'1 hora a la Pista de Gel de Platja d'Aro. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres en un recorregut d'un quilòmetre i mig. Després d'una representació inicial, hi ha diverses escenes bíbliques de l'Antic Testament, i tot seguit, el conjunt d'escenes clàssiques (l'Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement). Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia és la representació d'escenes basades en la representació d'oficis artesanals i escenes referents als camps i a la pagesia. L'escenificació és una iniciativa de l'Associació del Pessebre Vivent amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Exposicions de Nadal
Simultàniament a la primera representació, comença el cicle de Nadal al Castell de Benedormiens i a l'Antic Casino de Castell d'Aro amb la mostra del 40è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, que s'hi poden veure fins al 6 de gener, conjuntament amb els treballs de Nadal de les escoles del municipi. Com és habitual com a complement de les exposicions temporals a la planta superior del castell s'hi podrà veure una selecció de pintura, escultura, fotografia i ceràmica del Fons Municipal d'Art. Dies de visita: 22, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener (17-21 h), 28 i 29 de desembre i 4 de gener (11-13 h i 17-21 h) i 5 de gener (11-13 h). Accés lliure i gratuït.

Parc Infantil de Nadal · El Mar dels Nens
El Parc Infantil de Nadal de Platja d'Aro El Mar dels Nens, celebra la seva 24a edició consecutiva, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (16-20 h) al Palau d'Esports i Congressos. L'accés al recinte inclou un berenar saludable, i tots els infants i joves de 2 a 12 anys poden gaudir de múltiples activitats, tallers, esports, concursos, visita de personatges disfressats i espectacles de màgia, animació, pallassos o titelles. Entrada: 3'50 euros (empadronats) · 6'50 euros (general), i reducció d'1 euro per a famílies nombroses i monoparentals (amb l'entrada 3 euros de descompte en la tarifa d'1 hora a la Pista de Gel de Platja d'Aro).

Cavalcada de Reis
Diumenge 5 de gener és un gran dia per als més menuts amb Campament Reial a la Plaça dels Estanys de Platja d'Aro (11-13.30 h i 16-18 h) on hi haurà haimes reials on lliurar les cartes i el darrer xumet a l'Ambaixador Reial i allers de circ, maquillatge i fanalets. Les Cavalcades seran a Platja d'Aro (18 h) i a Castell d'Aro (20 h) i per segon any consecutiu ja no hi haurà cap persona pintada en el seguici del Rei Baltasar gràcies a la col·laboració de l'Associació Sociocultural Casumaï (Senegal).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/120289_platjadaroacullla-egonaediciodelafiraplatjadaronadal-hoppingaque-tcapde-etmana14i15dede-embre-1.htm