logo
Imprimir
29-11-2019 | 09:38hs
•PLA DE L'ESTANY

Denunciat un veí de Banyoles per abocar un sofà a la via pública

L'Ajuntament recorda als veïns i veïnes que les sancions per dipositar residus voluminosos poden arribar als 300€

La Policia Local de Banyoles ha obert un expedient sancionador contra un veí per abocar un sofà a la via pública sense respectar els horaris permesos. L'Ajuntament recorda als veïns i veïnes que les sancions per dipositar residus voluminosos poden arribar als 300€.

Els fets es van produir a principis de novembre quan es va detectar un sofà a l'àrea d'aportació de residus situat al carrer Sant Esteve. El fet que la zona estigui controlada per càmeres de videovigilància va permetre a la Policia Local recuperar les imatges del moment de l'abocament i identificar el veí responsable. D'aquesta manera, la policia va obrir-li un expedient, que s'ha traslladat al Consell Comarcal del Pla de l'Estany, que és qui té delegades les competències en matèria de residus, perquè es faci càrrec de la sanció.

D'acord amb l'Ordenança de Residus Municipal, la sanció que s'aplicarà al veí és per no respectar l'horari de recollida de residus voluminosos o dipositar fora d'aquesta horari un residu voluminós. El veí infractor pot ser sancionat amb una multa que anirà entre els 125 i els 300,51€.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Banyoles, Albert Tubert, ha recordat que "els mobles, electrodomèstics i objectes voluminosos no es poden dipositar als contenidors d'escombraries ni al carrer i cal portar-los a la Deixalleria Comarcal de Puigpalter". Albert Tubert ha destacat que "per aquells veïns i veïnes que no puguin desplaçar-se a la deixalleria, s'ofereix un servei gratuït de recollida de trastos que, a més, ara el Consell Comarcal ha reforçat i ampliat a tres dies la setmana". Fins ara el servei s'oferia els dimarts i els divendres i ara és els dilluns, dimecres i divendres.

Per concertar la recollida gratuïta d'objectes voluminosos, cal trucar prèviament al telèfon d'atenció a l'usuari de la deixalleria al 972 58 18 48 i concertar dia, hora i lloc en què es recolliran.

El dia abans, a partir de les 6 de la tarda, els objectes voluminosos acordats s'hauran de deixar a l'àrea d'aportació perquè es pugui fer la recollida. L'horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de les 9 del matí a les 7 de la tarda.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/117973_denunciatunveidebanyole-perabocarun-ofaalaviapublica-2.htm