logo
Imprimir
22-11-2019 | 10:53hs
•LA SELVA

La campanya 'Remuda't amb la roba vella' arriba a Vidreres

Aquesta campanya, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, s'emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La campanya “Remuda’t amb la roba vella” va arribar a la població de Blanes el dissabte passat amb un taller organitzat pel Consell Comarcal de la Selva, amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Durant tot el matí del dissabte els participants van gaudir d’un taller on van poder fabricar bosses de mà amb camises, texans, samarretes i roba usada. L’objectiu és donar un segon ús a la roba vella. La iniciativa forma part de la campanya comarcal engegada pel Consell Comarcal de la Selva i que s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebra del 16 al 23 de novembre.
 

Aquesta iniciativa té per objectiu contribuir a la millora de la gestió de les peces de roba. I és que en l’actualitat el tèxtil és un dels recursos més polivalents que encara més es llencen.

La campanya “Remuda’t amb la roba vella” combina la reutilització i la creativitat. En aquest sentit, ofereix una nova alternativa de tractar la roba amb la voluntat de cridar l’atenció sobre les moltes possibilitats de gestió correcta que es pot donar a la roba que ja no es vol. D’aquesta manera, els participants poden confeccionar les seves pròpies bosses a partir de roba usada.

En el marc de la Festa Petita de Vidreres el diumenge 17 de novembre es va fer un Taller d’Abillaments, tot tipus de complements de vestir nous fets amb coses velles. Aquesta activitat també va tenir molt d’èxit entre els participants.

El Consell Comarcal ha programat un total de set tallers d’aquest tipus arreu de la comarca. El tret de sortida es va donar a Caldes de Malavella en el Mercat d’Oportunitats i aquest passat cap de setmana Blanes i Vidreres han acollit la iniciativa. Aquesta setmana serà el torn de Tossa de Mar i Anglès. Breda i Sils seran les encarregades de posar punt i final a la campanya a principis de desembre.

Els pròxims tallers seran a Tossa de Mar i Anglès

La resta de tallers temàtics són: Taller d’AIXECAR LA CAMISA -  Mil idees amb les camises del pare o de l’avi (dissabte 23 de novembre, Tossa de Mar, Passeig Mossèn Cinto Verdaguer, 10 a 13 h); Taller de REGIRAR TEXANS -  Des d’un pot a una faldilla amb els mateixos texans regirats (diumenge 24 de novembre, Anglès, Mercat setmanal, 10 a 14 h); Taller avançat de RREMUDATGE – Taller polifacètic amb un acabat brodat (diumenge 1 de desembre, Breda, Mercat Setmanal, 10 a 14 h); Taller de GUARNIMENTS- Mil maneres de decorar la casa i el Nadal (Dissabte 6 de desembre,Sils, Mercat Setmanal de 10 a 14 h).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/116779_lacampanyaremudatamblarobavellaarribaavidrere--1.htm