logo
Imprimir
19-11-2019 | 17:33hs
•ANDORRA

Andorra acull la reunió anual del Comitè Mixt de l’Acord Monetari

Les dues delegacions han valorat positivament la reunió, en què s’han adoptat els acords relatius a la incorporació de nous actes jurídics

Andorra ha acollit aquest dimarts la reunió anual del Comitè Mixt de l’Acord Monetari entre el Principat i la Unió Europea. L’acord, signat el 2011, dona dret al país a emetre monedes d’euro i va acompanyat d’un annex que relaciona les disposicions jurídiques que el Govern d’Andorra ha d’implementar, ja sigui mitjançant transposició directa o amb l’adopció de mesures equivalents en matèria de bitllets i monedes, legislació bancària i financera, legislació de prevenció de blanqueig de capital, prevenció del frau i recopilació de dades estadístiques. Així, el Comitè Mixt es reuneix anualment per acordar els terminis a les noves disposicions incloses en aquest l’annex. Enguany, la presidència l’ostenta Andorra i és per això que la trobada s’ha fet al Principat.

Les dues delegacions han valorat positivament la reunió, en què s’han adoptat els acords relatius a la incorporació de nous actes jurídics. Així mateix, la trobada ha permès posar en relleu tot el treball que el Principat ha realitzat al llarg d’aquest darrer any, i totes les reformes que s’han dut a terme com a part d’una estratègia global d’homologació als estàndards internacionals.

La delegació andorrana ha estat encapçalada pel Secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, la cap de missió i ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabassa, i representants dels ministeris de Finances, Afers Exteriors, Justícia i Interior, l’AREB, l’AFA i la UIFAND. La delegació de la Unió Europea l’ha encapçalat el cap de la DG ECFIN (Comissió Europea), Johan Khouw, que ha estat acompanyat de representants de la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers de la Comissió, del Banc Central Europeu, del Tresor espanyol, del Banc d’Espanya i del Banc de França.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/116295_andorraaculllareunioanualdelcomitemixtdelacordmonetari-1.htm