logo
Imprimir
18-11-2019 | 08:58hs
•LA SELVA

Sant Hilari Sacalm celebra la cloenda de les jornades 'Cultura Amaziga, una cultura mediterrània'

L'acte de cloenda compta amb la presència d'Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya

L'Ajuntament de Sant Hilari, a punt per a la celebració aquest divendres 22 de novembre, de l'acte de cloenda de les jornades de "cultura Amaziga, una cultura mediterrània", amb la participació de Carles Murcià, lingüista amazigòleg i professor de la UB, que parlarà de cultura i literatura amaziga i presentarà el diccionari català-amazic i amazic-català. L'acte comptarà també amb la presència del Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya l'Oriol Amorós. També de Joan Ramon Veciana, Alcalde de Sant Hilari Sacalm.

Les jornades començaven fa un mes, amb diverses activitats organitzades des de la regidoria de Ciutadania i amb la col·laboració de diversos ciutadans a títol voluntari i de membres de la mateixa comunitat amaziga del poble, que han treballat plegats per donar a conèixer la cultura amaziga, una cultura molt present, tant a Catalunya, com concretament també a la capital de les Guilleries. Durant aquest mes s'ha parlat de cuina, contes i llegendes, història, cultura, política i música amaziga i s'ha comptat amb el suport de l'Associació Casa Amzaiga de Catalunya i amb reconeguts coneixedors de la cultura amaziga com la Kaissa Oul Braham i l'Aziz Baha i ,amb destacades persones del món de la política i de la cultura com la Diputada Najat Driouech o l'escriptora Laila Karrouch.

Des de l'Ajuntament es fa una valoració molt positiva d'aquestes jornades, que són una de les activitats del projecte maletes viatgeres. El Regidor de Ciutadania Jordi Moragas, destaca que "Maletes Viatgeres és un projecte que vol donar a conèixer diferents cultures, ja que aquest coneixement mutu és una eina imprescindible per a la convivència" i a més assegura que aquest projecte ha de tenir continuïtat "és un projecte nascut durant aquest 2019 però que de ben segur encara li queda molt de recorregut. A Sant Hilari hi convivim ciutadans procedents de més 30 nacionalitats diferents, per tant, tenim una riquesa cultural molt important i que caldrà seguir coneixent i reconeixent". Concretament, sobre les jornades de cultura amaziga el regidor precisa que "no només han estat una oportunitat per conèixer aquesta cultura mediterrània sinó que a més ha estat un reconeixement cap als molts amazics que viuen a Sant Hilari".

Així el proper divendres 22 de novembre a les 7 de la tarda i a la Sala Noble, es donarà per finalitzat aquest mes dedicat a aquesta cultura nord-africana. Des de la regidoria de Ciutadania es continuarà treballant per facilitar la participació i la col·laboració de la ciutadania en les noves "parades" de les maletes viatgeres.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/115791_-anthilari-acalmcelebralacloendadele-jornade-culturaamazigaunaculturamediterrania-1.htm