logo
Imprimir
14-11-2019 | 15:21hs
•ACTUALITAT GIRONA

Arrenca l'11a edició del Projecte Rossinyol a Girona amb la participació de 60 estudiants

Demà, divendres 15 de novembre, a les 17.30 h, es farà l'acte d'inici del nou curs al Centre Cultural La Mercè

Un total de 60 alumnes participaran en l'onzena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona, que arrencarà demà, divendres 15 de novembre, a les 17.30 h, en un acte al Centre Cultural La Mercè. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el coordinador del Projecte Rossinyol i professor de la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat de Girona (UdG), Òscar Prieto, participaran en l'obertura del curs demà a la tarda.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l'alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d'estudiants universitaris que fan de mentors/es i acompanyen al llarg de tot el curs a un/a alumne/a d'una escola o institut de la ciutat.

L'Ajuntament de Girona col·labora amb aquest projecte d'integració social, cultural i lingüística d'alumnat nouvingut a la ciutat i al llarg d'aquest onze anys s'ha pogut estendre a més centres de la ciutat arribant a cada barri de la ciutat. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l'Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat.

Cal destacar també que aquest projecte d'acollida d'infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d'inclusió social que impulsa l'Ajuntament en el marc del reconeixement de Girona Ciutat Amiga de la Infància. "Creiem en el projecte i en la força que té, ja que és un referent positiu d'inclusió social a la ciutat i és una de les actuacions i projectes que l'Ajuntament impulsa en el marc de Girona, Ciutat Educadora", ha ressaltat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Aquest curs 2019-20 hi participen 30 estudiants universitaris i 30 alumnes d'escoles i instituts de la ciutat: Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Cassià Costal, Escola Pericot, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi i Institut Ermessenda de Girona.

Durant els propers sis mesos els/les mentors/es i els/les mentorats/des compartiran vivències, intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d'origen de l'alumnat dels centres educatius i passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en diverses activitats del barri i de la ciutat, entre d'altres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/115491_arrencal11aediciodelprojectero-inyolagironaamblaparticipaciode60e-tudiant--2.htm