logo
Imprimir
12-11-2019 | 15:07hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro celebra dissabte 16 de novembre la Festa del Dia dels Infants

Activitats per a infants fins a 12 anys i les seves famílies al Palau d'Esports i Congressos

Festa lúdica, educativa i solidària per a nenes i nens fins a 12 anys i les seves famílies, amb motiu del Dia Universal de la Infància, el proper dissabte 16 de novembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro (16.30-20 h). Una proposta de la regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro que s'iniciarà amb la visita d'en Xalarí -la mascota del turisme familiar del municipi- (17-18 h) i continuarà amb una xocolatada popular (17.30 h), lliurament de premis del concurs Troba el click perdut celebrat durant la Fira de Playmobil d'enguany a Castell d'Aro (18 h), lectura del manifest de la diada (18.45 h) i l'actuació final de l'animador infantil Jaume Barri que oferirà l'espectacle Bekú: la volta al món jugant (19 h). Totes les activitats són gratuïtes i els infants i han d'anar acompanyats d'un adult.

Simultàniament, i durant tota la tarda hi haurà un espai específic per a famílies amb nadons de fins a un any i un racó de construccions per a nenes i nens d'1 a 3 anys. També gimcana familiar, joc heurístic i zona de jocs; tallers, exposicions i activitats relacionades amb els Drets dels Infants; espai informatiu de diverses entitats per donar a conèixer els projectes que desenvolupen a nivell local i internacional amb tallers, exposicions i altres activitats; i un estand solidari de recollida de roba i aliments per a infants (galetes, cereals, llet, cacau, sucre, puré de fruita i verdura, pasta, etc.).

Col·laboren en Dia dels Infants 2019 les entitats Associació Global Humanitària, Viu Autisme, Ayudemos a un Niño, Banc Municipal d'Aliments, CC-ONG Ajuda al Desenvolupament, Espais Familiars Municipals, Fundació Ipi Cooperació, Fundació Utopia, Fundació Vicente Ferrer, ONG Gerd i Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro. La diada commemora el 20 de novembre de 1959 quan es va signar la Declaració Universal dels Drets de l'Infant; i també el 20 de novembre de 1989 data d'adopció de la Convenció dels Drets de l'Infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

La festa s'afegeix a altres grans esdeveniments adreçats als infants al llarg de tot l'any com són el Campament Reial i la Cavalcada de Reis (gener), Dia Internacional de les Famílies (maig), Xics Gastronòmic (maig-juny), Dia del Joc (juny), Festival Xalaro d'Espectacles i Turisme Familiar (juny), Fira de Playmobil (novembre) o el Parc Infantil de Nadal · El Mar dels Nens (desembre-gener); un conjunt de propostes lligades al segell de Destinació de Turisme Familiar del municipi. Alhora, tot l'any, l'àrea Municipal d'Infància i Adolescència proposa també un conjunt d'activitats de caire permanent d'educació en el lleure: durant el curs escolar, d'octubre a juny, l'oferta abraça a infants i adolescents de 3 a 14 anys (de P3 a 2n curs d'ESO), a l'entorn de la Casa Lila, el Casal Prejúnior i el Casal Júnior. Amb la cloenda de l'activitat acadèmica, comença, tot seguit, l'oferta d'estiu d'activitats d'educació en el lleure amb quatre propostes: Casal d'Estiu, Casal Esportiu, JoveEstiu i Casal Tecnològic.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/114939_platjadarocelebradi-abte16denovembrelafe-tadeldiadel-infant--2.htm