logo
Imprimir
08-11-2019 | 17:02hs
•POLíTICA

Els socialistes gironins presenten les seves propostes laborals i socials

Marc Lamuà ha explicat que la pujada de les pensions i el sou mínim interprofessional que proposen els socialistes arribaria a 200.000 gironins i injectaria 60 milions d'euros a l'economia gironina

Els socialistes gironins han començat l'última jornada laboral al mercat de Platja d'Aro al Baix i Empordà i han seguit a Olot, a la Garrotxa, on han fet una passejada. En una roda de premsa que ha comptat amb Eulàlia Lluch, Ferran Camas i el candidat socialista al Congrés Marc Lamuà, els socialistes gironins han explicat mesures en ocupació i treball que afecten a gran part de la població de la demarcació.

Marc Lamuà ha explicat que els socialistes porten al seu programa electoral l'actualització de les pensions contributives a l'IPC i que quasi 160.000 gironins se'n beneficiaran d'aquesta mesura. "També pujarem les més de 5.100 pensions no contributives per sobre de l'IPC com ja hem fet aquest any" ha explicat Lamuà. El candidat socialista també ha parlat d'una llei d'usos del temps per conciliar vida personal, laboral i familiar i de l'equiparació dels permisos de paternitat i maternitat que beneficiarien entorn de 6.000 gironins.

Lamuà també ha explicat que una altra de les propostes en l'àmbit laboral és la pujada del sou mínim interprofessional fins al 60% del salari mitjà (quasi 24.000 € en aquests moments) i que representaria situar-lo per sobre dels 1.000 euros. "Calculem que aquesta mesura podria beneficiar entorn de 21.000 persones a comarques gironines" ha explicat Lamuà. En total aquestes mesures suposarien uns 60 milions d'euros d'injecció a l'economia gironina i gairebé uns 200.000 gironins es veurien afectats.

Per la seva part, Ferran Camas, ha parlat de la proposta de reforma de l'Estatut dels treballadors, cabdal per vetllar per un treball digne i també d'afrontar la bretxa salarial entre homes i dones amb una llei que ho reguli. "L'estabilitat en l'ocupació és bàsica, el fet que els joves, els adults i la gent gran puguin tenir contractes que els donin estabilitat econòmica és una cosa que volem potenciar a través de la reforma de l'Estatut dels Treballadors" ha explicat Camas.

El candidat socialista pel Senat ha volgut posar èmfasi en la lluita del govern Sánchez contra els falsos autònoms i ha parlat del cas concret de la indústria càrnia a la Garrotxa, tot reiterant que "aquest no és un fenomen que passi exclusivament aquí ni en aquest sector, però hem de seguir vetllant perquè aquests treballadors que ara tenen un règim per compte propi o en cooperatives que compleixen les condicions per ser treballadors per compte aliè ho siguin".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/114216_el-ociali-te-gironin-pre-entenle-eve-propo-te-laboral-i-ocial--1.htm