logo
Imprimir
05-11-2019 | 12:41hs
•LLEIDA

CaixaBank i l'Obra Social 'la Caixa' obren una campanya de crowdfunding a favor de l'IRBLleida

L'Obra Social "la Caixa" ja ha donat 26.000 euros per a fomentar la formació al centre de recerca. I amb aquesta campanya es pretén aconseguir 5.000€ més per seguir endavant amb els projectes d'investigació

CaixaBank, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a favor de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) amb l'objectiu que particulars i empreses, clients o no clients de l'entitat, se sumin a la iniciativa d'aconseguir 600 hores per a la recerca en envelliment saludable. Durant tot el mes de novembre de 2019, totes les persones que vulguin poden fer donatius des de qualsevol dels caixers automàtics, a través de Caixabank Now o del portal www.caixabank.cat, garantint que el 100% de les aportacions s'abonaran a l'IRBLleida.

L'Obra Social "la Caixa", compromesa amb la recerca biomèdica de Lleida, ja ha realitzat una aportació de 26.000 euros per finançar el programa de formació 2019 de l'IRBLleida. Ara impulsa aquesta iniciativa per aconseguir 600 hores en la recerca en envelliment saludable sobre l'Alzheimer, Diabetis i Hipertensió, que afecten una bona part de la població.

Si s'assoleix l'èxit d'aquesta acció solidària, l'IRBLleida sumarà aquestes donacions als projectes que porta a terme actualment. El 2018, l'IRBLleida va comptar amb 23 nous projectes de recerca competitius (en convocatòries en competència amb d'altres projectes i centres de recerca), 18 nous ajuts per a recursos humans i mobilitat i 33 assajos clínics nous.

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació (IRBLleida) es va constituir el 2004 per fomentar la investigació biomèdica a Lleida i repercutir en la millora de la pràctica clínica diària en benefici de tota la població. L'IRBLleida com a aglutinador de tota la investigació biomèdica realitzada a Lleida, pertany a dos agents executors de les polítiques de recerca i innovació en salut, la Universitat de Lleida, i el dispositiu assistencial, que inclou investigadors de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), de la Direcció d'Atenció Primària Lleida, de l'Institut Català de la Salut (ICS), dels Serveis Territorials de la Conselleria de Salut a Lleida i de l'Hospital Universitari Santa Maria (HUSM).

L'IRBLleida està acreditat per l'Institut de Salut Carlos III com a institut d'investigació sanitària. Això significa que manté la seva excel·lència en recerca i un finançament correcte d'aquesta, assegurant el bon ús dels recursos públics i privats del centre. A més, pertany a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA), que s'organitza segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l'eficiència, la flexibilitat de gestió, la captació i promoció del talent, la planificació estratègica i la capacitat executiva.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/113297_caixabankilobra-ociallacaixaobrenunacampanyadecrowdfundingafavordelirblleida-1.htm