logo
Imprimir
04-11-2019 | 18:54hs
•ALT EMPORDà

Actuació de millora de l'enllumenat públic al carrer Riera i el seu entorn

Aquesta setmana s'han posat en marxa les tasques que permetran la instal·lació d'un total de 30 noves lluminàries del tipus Led que seran ubicades als carrers Riera, Concepció Cruañas, i el del Bruc

El pressupost d'aquest projecte és d'uns 36.000 euros i permetrà la substitució dels vells fanals que utilitzen làmpades de vapor de mercuri. Amb aquest canvi també s'aconseguirà una reducció del 65% del consum elèctric anual i la disminució a l'any de més de cinc tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

Aquest projecte també inclou la instal·lació de lluminàries especials per a reforçar la il·luminació dels passos de vianants del carrer Riera.

Aquesta setmana s'han posat en marxa les tasques d'un nou projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic de carrers del municipi, que en aquest cas afecta un nou sector de l'àmbit de Sant Joan. Es tracta de la renovació de la totalitat de les lluminàries dels carrers Riera i el seu entorn, concretament el carrer de Concepció Cruañas, i del Bruc.

El projecte ha estat redactat pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Palamós i les tasques son a càrrec d'una empresa especialitzada que ha iniciat les feines pel carrer del Bruc, amb l'obertura de rases per a la canalització de les línies elèctriques i amb el desmuntatge dels antics fanals.

30 nous fanals del tipus Led
En total es retiren les 18 lluminàries existents que han quedat desfasades pel que fa a la tecnologia i eficàcia, que se substituiran ara per 30 nous fanals del tipus Led molt més eficients, els quals aniran majoritàriament adossats a la façana, o bé muntats sobre columna.

A banda també es renovaran les línies elèctriques d'alimentació d'aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent, que passaran a ubicar-se trenades per façana o soterrades i canalitzades quan coincideixi amb els encreuaments de carrers. Aquest projecte inclou la instal·lació de lluminàries especials per a reforçar la il·luminació dels passos de vianants del carrer Riera, molt utilitzats principalment pels alumnes del col·legi Vila-romà i les seves famílies, així com pels usuaris de l'Escola Municipal d'Adults de Palamós, dos equipaments ubicats en aquest carrer.

L'import d'aquest projecte és de 36.675,28 €, mentre que el seu termini d'execució s'ha fixat en dos mesos i mig.

Més eficàcia i més estalvi energètic
Amb el nou sistema es millorarà la lluminositat d'aquests carrers i en conseqüència també el confort i la seguretat de veïns i vianants.

Amb les noves lluminàries també s'aconsegueix una reducció del 65% del consum elèctric anual amb el consegüent estalvi econòmic i la disminució de l'emissió a l'any de més de 5 tones de CO2 a l'atmosfera.

En els darrers anys l'Ajuntament de Palamós ha anat desenvolupant un projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic del municipi, que s'ha anat executant en diversos barris carrers i places, amb l'objectiu de millorar la lluminositat d'aquests àmbits, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb un destacat estalvi energètic i de despesa econòmica.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/113177_actuaciodemilloradelenllumenatpublicalcarrerrieraiel-euentorn-1.htm