logo
Imprimir
29-10-2019 | 17:48hs
•POLíTICA

Ferran Camas, candidat al Senat per Girona, adverteix que és necessari adoptar polítiques socials que se centrin en les persones

"La societat actual s'enfronta a reptes completament nous que s'han d'abordar políticament amb un enfocament centrat en les persones"

El cap de llista al Senat per la circumscripció de Girona, Ferran Camas, considera que una part dels 35 compromisos socials que el PSOE vol portar a terme en aquesta nova legislatura són mesures que s'han de posar en marxa de manera immediata. "No hi ha cap temps a perdre per avançar en polítiques socials i transformar aquest país davant els reptes que ja estan aquí, com ara la transformació tecnològica dels processos productius, el canvi climàtic, l'envelliment de la població o els moviments migratoris", ha explicat Camas. El candidat al Senat ha advertit que "la societat actual s'enfronta a reptes completament nous que s'han d'abordar políticament amb un enfocament centrat en les persones".

Ferran Camas – Catedràtic de Dret Laboral i de Seguretat Social de la Universitat de Girona- és un referent en matèria de polítiques socials degut al seu compromís amb els valors de justícia social i d'igualtat, així com pels seus coneixements del mercat de treball i de protecció social.

El candidat socialista al Senat adverteix que "en paral·lel a aquesta transformació tecnològica que ja ha començat existeix el risc que creixi la polarització entre rics i pobres i entre persones qualificades digitalment i no qualificades digitalment i és absolutament imprescindible reduir aquesta bretxa per garantir la pau social". D'acord amb això, des del Senat, Ferran Camas defensaria "el reconeixement al màxim nivell legal d'una ocupació digna, estable i de qualitat, per a tots els treballadors i les treballadores i, en especial, pels joves". "Un treball de qualitat pels joves és imprescindible per mantenir el nostre Estat del Benestar", ha advertit. En aquesta mateixa línia, Camas és partidari de "l'augment del Salari Mínim Interprofessional, de manera progressiva i acordada, en el marc del diàleg social". A més, considera que també s'ha de treballar per l'adopció de mesures que serveixin per racionalitzar els horaris per afavorir la corresponsabilitat entre homes i dones i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

D'altra banda, el candidat socialista al Senat també destaca la importància de l'adopció de mesures de creixement econòmic en el marc del sector privat, però sense perdre de vista la seva dimensió social. En aquest sentit, assegura que "s'ha de donar suport als autònoms impulsant l'equiparació gradual dels drets d'aquest col·lectiu amb els dels treballadors per compte aliena, i establint una cotització que sigui adequada respecte dels seus ingressos reals". A la vegada, és partidari d'apostar pels emprenedors, amb una llei de Startups, amb la mobilització del finançament i els recursos necessaris per promoure el procés de creació d'empreses i més encara davant dels processos transformadors climàtics i digitals que ja s'estan donant.

En l'àmbit de la protecció social de les persones, el candidat socialista considera que "s'ha de garantir a nivell constitucional el sistema públic de pensions, particularment actualitzant-les a l'IPC real i augmentant les pensions mínimes i no contributives". Camas aposta per un màxim compromís amb el sistema públic de salut, eliminant de forma progressiva els copagaments sanitaris -començant pels que afecten als pensionistes més vulnerables-.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/112042_ferrancama-candidatal-enatpergironaadverteixquee-nece-ariadoptarpolitique-ocial-que-ecentrinenle-per-one--1.htm