logo
Imprimir
28-10-2019 | 14:36hs
•EL RIPOLLèS

El festival Som Cultura arrenca a Ripoll

Els museus surten al carrer», un matí ple d'activitats programat des de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona

Un any més arriba el Som Cultura, la quarta edició del festival de les experiències culturals impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, moment en el qual els diferents membres que componen el Club Cultura programen activitats específiques per a l'ocasió.

Aquest 2019, s'han programat un total de quaranta-sis propostes culturals durant els caps de setmana del mes de novembre, que permetran redescobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines. Concretament, els dies 2 i 3 de novembre, la programació es concentra a les comarques del Ripollès i la Cerdanya; els dies 9 i 10 de novembre, a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà; els dies 16 i 17 de novembre, a les comarques del Gironès i la Selva, i els dies 24 i 25 de novembre, el festival finalitzarà a la Garrotxa i el Pla de l'Estany. La campanya del Som Cultura també s'ha agrupat en quatre temàtiques: rutes literàries; jocs de misteri per descobrir el patrimoni; visites guiades i, activitats inclusives.

El dissabte 2 de novembre inicia el festival i ho fa a Ripoll, amb l'activitat «Els museus surten al carrer», una acció conjunta organitzada des de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, de la qual el Museu Etnogràfic de Ripoll n'és membre.

La proposta consisteix en una marató de tallers gratuïts que s'ubicarà a la Plaça de l'Abat Oliba, just davant del Museu i en la qual es reuniran una quinzena d'equipaments de la Xarxa de Museus de comarques gironines que programaran tallers infantils durant tot un matí. En aquesta edició i com a novetat, la proposta inclourà un espai de joc lliure per a infants (11.00 h a 15.00 h) així com l'actuació de Little Testa que presenta el seu espectacle de circ 4×4 Show (10.30 h).

Específicament per aquesta jornada, el Museu Etnogràfic de Ripoll oferirà el taller de l'Scriptorium «Fes de monjo copista» i el 50% de descompte en l'entrada del Museu durant tot el dissabte.

Podeu consultar tota la programació pel Som Cultura a http://somcultura.com




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/111710_elfe-tival-omculturaarrencaaripoll-2.htm