logo
Imprimir
24-10-2019 | 17:38hs
•ANDORRA

França i Espanya validen el lideratge d’Andorra per a la candidatura transnacional per a la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra

Un cop acabada la reunió, la comitiva ha pogut visitar en primera persona la Casa de la Vall i l’Espai Columba per copsar el patrimoni del país de ben a prop

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha donat la benvinguda aquest dijous a la primera reunió del Comitè de pilotatge (COPIL) per començar a definir la candidatura transnacional dels estats d’Andorra, Espanya i França per al Patrimoni Mundial de la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.

A la reunió han assistit els representants del Ministeri de Cultura espanyol i francès, María Agúndez i Bruno Favel, respectivament, així com representants de les ambaixades d’ambdós països. La trobada també ha comptat amb la presència del representant personal a Andorra del Copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, i del director de Gabinet de la representació del Copríncep francès, Pascal Escande.

La primera trobada del COPIL ha permès avançar en la definició de la candidatura i validar l’interès dels tres països per tirar-la endavant, així com per mostrar el ferm compromís d’Andorra en liderar-la. Per la seva banda, els representants de França i Espanya han transmès la seva plena confiança en el Principat perquè encapçali la candidatura.

D’aquesta manera, els tres països s’han emplaçat a principis de l’any que ve per poder tenir escollits els membres que formaran part del comitè redactor i científic, que servirà per definir la proposta final.

De manera paral·lela, els tres països continuen treballant per incloure els monuments respectius en les llistes indicatives nacionals de cada país com a pas previ a la preparació de la candidatura per a la llista de Patrimoni Mundial.

Tots els membres han consensuat celebrar la segona reunió del Comitè de pilotatge per el maig del 2020, mentre els països validen i analitzen el primer document de treball amb l’objectiu de fer la candidatura “coherent i equilibrada” perquè la UNESCO vegi la seva “excepcionalitat”, tal com ha destacat la ministra Riva.

Un cop acabada la reunió, la comitiva ha pogut visitar en primera persona la Casa de la Vall i l’Espai Columba per copsar el patrimoni del país de ben a prop.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/111109_francaie-panyavalidenellideratgedandorraperalacandidaturatran-nacionalperalaune-co-obreel-te-timoni-material-delacon-trucciodelcoprincipatdandorra-1.htm