logo
Imprimir
22-10-2019 | 15:20hs
•LA SELVA

Tret de sortida a les jornades sobre la cultura amaziga

Les jornades sobre cultura amaziga continuen el proper dissabte 26 a les 10 del matí a la casa de cultura

Aquest passat dilluns 21 d'octubre, es donava el tret de sortida a les jornades sobre la cultura amaziga que organitza l'Ajuntament de Sant Hilari amb la presentació celebrada a la Sala Noble.L'acte comptava amb la presència de la diputada al parlament Najat Driouech, el regidor de ciutadania de l'ajuntament de Sant Hilari Jordi Moragas, M'Hammed Abelouachi membre fundador de la Casa Amaziga i Fatiha Abdessamie i Said Kachouti com a representants del col·lectiu amazic de Sant Hilari.

La presentació s'iniciava amb les paraules de Fatiha Abdessamie agraint a l'Ajuntament l'organització d'aquestes jornades i convidava a tothom a participar de la resta d'activitats programades. Continuava Jordi Moragas que destacava que aquestes jornades afavoreixen el coneixement mutu de les diferents cultures presents a Sant Hilari fet que és imprescindible per la convivència.

La diputada Najat Driouech aplaudia el projecte "maletes viatgeres" i apel·lava a la necessitat de continuar treballant pel coneixement, reconeixement i interacció amb les cultures que conformen el municipi. El representant de la Casa Amaziga de Catalunya va explicar la tasca que desenvolupa l'organització que representa per posar en valor la cultura amaziga, fent referència a la importància de reconèixer els pobles i el dret que tenen per decidir el seu futur, fent un clar paral·lelisme amb el "conflicte català" que viu el país. Finalment, Said Kachouti, en representació de la Comunitat Islàmica de Sant Hilari va tancar l'acte amb un nou agraïment per l'organització d'aquestes jornades i pel treball al municipi, en favor de la convivència. L'acte va acabar amb un te (gentilesa del col·lectiu amazic del municipi) que va permetre als assistents conversar de forma distesa amb els ponents.

Les jornades sobre cultura amaziga continuen el proper dissabte 26 a les 10 del matí a la casa de cultura, amb una conferència sobre política i cultura amaziga a càrrec de la filòloga i periodista Kaissa Ould Braham i de l'activista amazic i membre fundador de la Casa Amaziga Aziz Baha. Seguidament a les 11 a la biblioteca es celebra un taller de contes i llegendes amazigues a càrrec d'Abdellah Ihmadi, professor de llengua i cultura amaziga.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/110515_tretde-ortidaale-jornade-obrelaculturaamaziga-2.htm