logo
Imprimir
19-10-2019 | 18:33hs
•+ NOTíCIES

La 4a Oncobike recapta més de 50.000 euros per ajudar els malalts de càncer

Setanta-tres equips han pres la sortida a Sant Gregori, dels quals 58 han fet la cursa llarga (200 km) i 15 la curta (113 km)

L'Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena, ha aconseguit recollir més de 50.000 euros en la seva quarta edició, celebrada avui a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral que l'Oncolliga va posar en marxa fa un any i mig per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 440 ciclistes distribuïts en 73 equips han participat enguany a la prova. Dels 73 equips, 58 han fet el recorregut més llarg, 200km, i 15 han optat per l'opció curta, 113 km. Els dos recorreguts transcorren per camins i pistes de la Vall de Llémena, amb punts de control i avituallament a Sant Gregori, Llorà, Sant Esteve de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d'Adri. Dels que han fet el recorregut curt, els primers a travessar la línia de meta han estat els membres de l'Equip A del Club Ciclista Platja d'Aro, amb un temps de 07:04:00 . Per la seva part, l'equip Hors Categorie Girona ha tornat a ser el primer a completar el recorregut més llarg, amb un temps de 09:34:59, després d'haver-se classificat també en primer lloc en les altres dues edicions en què havien participat anteriorment, l'any 2016 i 2018. La classificació de la cursa s'ha pogut seguir en directe online a través de la web www.9hsport.cat.

L'Oncobike va néixer l'any 2016 amb l'objectiu d'oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l'estil de l'Oncotrail, la cursa de trail running que l'Oncolliga organitza des del 2013 al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d'entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n'hi ha d'haver dos en ruta. Per inscriure's, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a l'Oncolliga, tot i que molts dels equips superen amb escreix aquesta quantitat mínima.

Després de dues primeres edicions recollint fons per millorar el servei de llar-residència que l'Oncolliga ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars, des de l'any passat els donatius es destinen a finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l'acné o la coïssor són alguns d'aquests efectes secundaris. Tots ells són transitoris, però molt molestos, i l'objectiu d'aquest servei és minimitzar-los per tal que el malalt guanyi qualitat de vida i benestar, i de retruc, millori el seu estat anímic. El programa, que en una primera fase es va implementar a Girona i Olot, actualment ja està disponible també a Palamós i Campdevànol, i pròximament arribarà a les localitats de Figueres i Blanes.

Suma d'esforços

L'Oncobike és una prova esportiva i solidària que s'organitza gràcies a la suma d'esforços de la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena, amb el suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d'Adri) i més d'un centenar de voluntaris que s'encarreguen de la logística i d'assistir els corredors en els punts d'avituallament.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/110037_la4aoncobikerecaptame-de50000euro-perajudarel-malalt-decancer-2.htm