logo
Imprimir
17-10-2019 | 12:24hs
•ALT EMPORDà

Arrenca el període de votació dels Pressupostos Participatius de la Jonquera

Del 17 al 24 d'octubre (ambdós inclosos) tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats al municipi podran votar a través del web o al punt de votació assistida habilitat a Can Laporta per decidir el destí de 100.000€ de la partida d'inversions del pressupost municipal per al 2020

La primera convocatòria de Pressupostos Participatius de la Jonquera encara aquestes setmanes la seva fase final amb el període de votació, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 100.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, convida els jonquerencs i jonquerenques a prendre part activament de votació i es mostra “satisfeta” de la participació aconseguida en la fase de recollida de propostes, que ha servit, en paraules de l’alcaldessa, “per recollir idees de futur i detectar demandes dels veïns i veïnes del poble que, resultin escollides o no en el procés de votació, seran tingudes en compte de cara al futur”.

Què votem?

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 7 actuacions sorgides de les propostes realitzades pels jonquerencs i les jonquerenques en la primera fase del procés i validades, posteriorment, pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada vilatà pot escollir un màxim de tres propostes. Clica aquí per conèixer els projectes que han passat a la votació final i aquells que han estat desestimats.

Quan i on puc votar?

 Del 17 al 24 d’octubre (ambdós inclosos), a través del web www.decidimlajonquera.cat o al punt de votació presencial habilitat a Can Laporta.  

 

Qui pot votar?

 Totes les persones empadronades majors de 16 anys. En el moment de la votació cal identificar-se amb el DNI o NIE i la data de naixement.

La població participa activament en la definició dels projectes finalistes

 En la primera fase del projecte, els veïns van fer arribar 56 propostes al consistori. Posteriorment, els serveis tècnics de l’Ajuntament han dut a terme un treball de filtrat en base a un seguit de criteris objectius, com ara la viabilitat tècnica, la legalitat, l’adequació al pressupost sotmès a votació… Finalment, els projectes finalistes que passen a la votació final són 7, tots ells degudament quantificats per tal que els veïns i veïnes coneguin el cost de cadascun abans d’emetre el seu vot.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/109561_arrencaelperiodedevotaciodel-pre-upo-to-participatiu-delajonquera-1.htm