logo
Imprimir
16-10-2019 | 18:35hs
•BAIX EMPORDà

Festa de Joventut a Platja d'Aro dissabte 19 d'octubre

Tallers, skate, exhibició de ball, performance, festa fluor i Tour Els 40 Principals

Festa de Joventut dissabte 19 d'octubre (17-1.30 h) a la Plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro, davant del Palau d'Esports i Congressos amb un ampli programa d'activitats gratuïtes per donar el tret de sortida al conjunt de propostes i serveis que ofereix i desenvolupa l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per a noies i nois de 14 al 29 anys: activitats de lleure, cursos, Punt d'Informació i de Salut Juvenil, servei l'orientació acadèmica i laboral, etc · facebook.com/pijplatjadaro · @joventutplatjadaro

Les activitats estan programades en diverses franges horàries: animació amb Percussió Ganxona, inflables, competició skate duels (Skateolics), campionat de Fornite, taller de malabars i materials reciclats, i ràdio en directe amb Som Reggae (17-20 h); exhibicions de ball (20-21 h); performance amb material reciclat (21-21.30 h); festa fluor amb dj's locals i Tour Els 40 Principals (21.30-1.30 h). Durant tota la festa hi haurà servei de bar (Colla de Carnaval Jove La Banda del Pati), estands de prevenció d'Energy Control, del PIJ, de conscienciació ecològica (Sloopy Tunas) i Punt Lila per una festa lliure d'agressions masclistes i LGBTUfòbiques.

Després de la seva estrena durant la Festa Major de Castell d'Aro, la celebració també comptarà amb un Punt Lila (21-1.30 h), impulsat per l'Ajuntament i que desenvoluparan psicòlogues del Grup Nut, especialitzades en violències masclistes, la intervenció en crisi i la perspectiva de gènere. L'acció pretén sensibilitzar i eradicar les situacions de violència sexista en el context de la festa amb l'objectiu de fomentar la igualtat i la no discriminació i lluitar contra la violència masclista. Una acció amb un protocol d'actuació i de funcionament consensuat conjuntament pel Grup Nut, Policia Local de Castell-Platja d'Aro, Cos de Mossos d'Esquadra i els serveis municipals de Benestar Social i Dinamització Comunitària.

Durant el curs escolar l'àrea de Joventut ofereix de manera permanent per als joves de 14 al 29 anys diverses propostes a l'entorn del Palau d'Esports i Congressos: Espai Jove d'oci i lleure (dilluns, dimecres i divendres 16-20 h), Espai Ayuke de participació tallers i activitats dirigides -on aquest octubre s'hi fan sessions de zumba i de cuina; i al novembre de defensa personal femenina- (dimarts i dijous 16-19 h), Punt d'Informació Juvenil (dilluns-divendres 10-13 h i 16-19 h), Espai Patata Brava d'estudi (dilluns-divendres 16-19 h), Punt Jove de Salut (sota demanda), I Ara Què? d'orientació acadèmica i No t'Aturis d'orientació laboral (en el marc del PIJ). Diversos d'aquests serveis d'assessorament també es desenvolupen directament en el marc de l'Institut Ridaura. També s'organitzen diverses activitats extraordinàries: sortida a Port Aventura (dissabte 26 d'octubre), Escape Room exterior (dijous 31 d'octubre), sortida a la neu (gener), curs de primers auxilis i sortida de tres dies (setmana santa 2020), sortida cultural (maig) i festa de fi de curs (juny). I totes els i les joves empadronats poden gaudir a partir dels 12 anys del Carnet Jove Municipal amb descomptes, ofertes i avantatges en diversos serveis i comerços de Castell-Platja d'Aro.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/109455_fe-tadejoventutaplatjadarodi-abte19doctubre-1.htm