logo
Imprimir
13-10-2019 | 21:36hs
•BESALú, VILA COMTAL

El Besalú Màgica omple d'il·lusions la vila comtal

El festival, que enguany ha celebrat la seva setena edició, ha congregat més gent que mai als carrers del poble garrotxí

La vila comtal de Besalú ha abaixat avui el teló de la setena edició del festival Besalú Màgica, un esdeveniment que ha arribat enguany a la localitat garrotxina plenament consolidat i que ha omplert de trucs, il·lusions i activitats màgiques els carrers del nucli medieval.

Segons explica Raül Faig, conegut amb el nom artístic de Raul Black, un dels organitzadors del certamen, l'edició d'aquest 2019 ha resultat un "èxit": "Estem molt contents de com ha anat. Aquest any hem vist molta més gent al carrer i això demostra que les persones ja comencen a conèixer molt el festival, que està plenament consolidat". "Com a activitats destacades cal parlar de dues de les novetats, la màgia de prop, que ha tingut molt d'aforament, i la prova d'escapisme de Raul Alegria, que atrapat en una camisa de força s'ha escapat a dalt d'una grua d'unes mandíbules gegants, ha estat molt espectacular. A banda d'això, i com sempre, hem de posar èmfasi a la Gala de Mags Internacionals, que és on hi ha la major qualitat", afegeix el coordinador de l'esdeveniment.

Les gales, eix vertebrador

Com cada any, les gales de màgia han acaparat bona part de l'atenció del festival besaluenc. En aquesta ocasió el programa n'oferia tres: la Gala Infantil, que es va fer ahir dissabte a la tarda (17 h); la Gala de Mags Internacionals, que va tenir lloc el mateix dissabte a la nit (22 h) amb la participació, entre d'altres, de Miguel Muñoz, campió mundial i Gran Premi Mundial de Màgia; i la Gala Familiar, que ha tingut lloc avui a la tarda (18 h), on els assistents han pogut gaudir del talent del Mago Migue, el deixeble del mític Juan Tamariz.

Activitats paral·leles

Però més enllà de les gales, els fans i curiosos de la màgia també han pogut gaudir d'altres activitats, la gran majoria gratuïtes, durant aquests dies de màgia i il·lusions. Enguany, per exemple, els presents han pogut gaudir de grans actuacions d'escapisme o de l'anomenada 'Màgia a un pam del nas', un espectacle que s'ha anat repetint i que ha anat a càrrec d'un dels professors de l'Acadèmia Mag Lari. "Volem incorporar aquest tipus de màgia que s'escapa una mica dels espectacles més habituals", apuntava Raul Black a una entrevista recent en aquest mitjà.

D'altra banda, en aquesta edició els assistents han pogut gaudir de la destresa dels artistes des de diferents emplaçaments de la vila comtal. Així doncs, les activitats al carrer s'han repartit entre la plaça de Sant Vicenç, Sant Julià, la plaça Llibertat, Sant Pere, Teatre Cal Tronc i el Prat de Sant Pere.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/108609_elbe-alumagicaompledillu-ion-lavilacomtal-2.htm