logo
Imprimir
13-10-2019 | 17:55hs
•PLA DE L'ESTANY

Èxit de visitants a l'11a edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles

Pel que fa al perfil de visitants, Anna Tarafa ha explicat que "es reparteixen equitativament entre els que són de Banyoles i la comarca, amb els que vénen d'altres poblacions gironines o fins i tot de l'àrea metropolitana de Barcelona"

La Fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles tancarà aquest vespre l'11a edició repetint èxit de visitants. Durant els tres dies de la fira, s'han viscut activitats per a tots els públics com espectacles de recreació històrica, tallers infantils, mercat medieval o exposicions. L'Aloja es tancarà aquest vespre amb l'espectacle Maleficum a la Muralla.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha fet una valoració "molt positiva" d'aquesta edició i ha destacat que "els canvis que hem introduït aquest any, potenciant la part més llegendària de la història de la ciutat, han estat molt ben rebuts pels visitants".

La principal novetat d'aquesta edició ha estat el Drac de Banyoles i la seva llegenda que han estat els protagonistes de la festa. En aquest sentit, durant els dies de la fira, el Drac de Banyoles, la nova figura de la faràndula banyolina, s'ha exposat al Museu Arqueològic, amb gran afluència de visitants. I s'han introduït diferents activitats que han tingut el Drac com a protagonista, com les xerrades que l'historiador Guerau Palmada o el folklorista Àngel Vergés han ofert aquest matí al Museu Arqueològic.

Pel que fa al perfil de visitants, Anna Tarafa ha explicat que "es reparteixen equitativament entre els que són de Banyoles i la comarca, amb els que vénen d'altres poblacions gironines o fins i tot de l'àrea metropolitana de Barcelona".

Els espectacles de recreació històrica a la Muralla de la companyia Alma Cubrae han estat els que més èxit de públic han tingut, així com la cercavila que recrea l'entrada de l'abat de Banyoles i la de pirotècnia i foc que ahir al vespre va tancar la fira i que va comptar amb la participació de la colla de diables de Banyoles Gàrgoles de Foc. També han estat molt seguides les activitats infantils, els tallers o les propostes per als més petits.

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de les empreses Sabors Catalans i Alma Cubrae que s'encarreguen, respectivament, del mercat medieval i dels espectacles de recreació històrica. També durant la fira s'han pogut seguir actuacions de músics medievals, que han amenitzat les diverses cercaviles de la fira i també ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Sahira Nyla. La fira compta també amb la col·laboració de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme i de les Gàrgoles de Foc, a més de Guerau Palmada i Àngel Vergés.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/108602_exitdevi-itant-al11aediciodelafiramedievalfanta-ticaalojadebanyole--2.htm