logo
Imprimir
08-10-2019 | 17:01hs
•ACTUALITAT GIRONA

La censura en la literatura infantil i juvenil centra la 14a Jornada de Biblioteques Escolars

Aquest migdia, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha clos l'esdeveniment, que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tancat aquest migdia la catorzena edició de la Jornada de Biblioteques Escolars, que s'ha celebrat durant tot el matí a la biblioteca Antònia Adroher de la ciutat i que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones. Aquest any, l'esdeveniment ha girat entorn a la censura en la literatura infantil i juvenil. Sota el títol "Biblioteques políticament incorrectes", la trobada ha permès reflexionar sobre els diferents tipus de censura que ha patit la literatura infantil i juvenil al llarg del temps, o sobre els límits de la llibertat i de la prohibició en un àmbit com el de la literatura i de l'educació.

"Aquestes jornades fomenten l'aparició d'iniciatives positives i atractives relacionades amb l'educació als centres escolars de la ciutat, un àmbit que resulta clau per formar els ciutadans i ciutadanes del futur que faran progressar la nostra societat", ha destacat l'alcaldessa de Girona.

L'activitat central de la jornada ha estat la conversa "La literatura infantil i juvenil ha de ser políticament correcta?", que han mantingut la doctora en Filologia Catalana Neus Real i la doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació Núria Obiols. L'esdeveniment ha comptat també amb la intervenció de la doctora en Literatura i Educació Mariona Masgrau, que ha presentat "Biblioteca't", un recull d'experiències i projectes de dinamització lectora de l'alumnat del Grau d'Educació Infantil i Primària de la Universitat de Girona, en el qual hi participa també Biblioteques de Girona.

A banda de les conferències, durant tota la jornada s'ha pogut visitar l'exposició "Llibres prohibits", una mostra de publicacions que en algun moment de la història, i en determinats països, han estat censurats i prohibits, així com una mostra de lots de llibres que la Central de biblioteques ofereix a les escoles.

El lliurament de les subvencions "Activa la biblioteca" per al proper curs, que ha entregat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tancat l'edició d'enguany de la jornada. Concretament, rebran ajuts les escoles Sagrada Família, Santa Eugènia, Font de l'Abella i Cassià Costal.

L'Ajuntament de Girona és l'impulsor d'aquesta trobada de formació i intercanvi d'experiències entorn de la biblioteca escolar que cada any reuneix mestres i personal responsable dels equipaments. La iniciativa, que s'emmarca dins del programa de biblioteques escolars, també permet que les biblioteques de Girona i els centres de primària i secundària de la ciutat estiguin en contacte amb tallers i formacions al llarg de l'any.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/107692_lacen-uraenlaliteraturainfantilijuvenilcentrala14ajornadadebiblioteque-e-colar--2.htm