logo
Imprimir
07-10-2019 | 10:21hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Desfilada de moda garrotxina al Museu dels Sants, per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

Una desena de dissenyadors locals mostraran les seves creacions aquest dissabte 12 d'octubre en un entorn únic

Una desena de joves dissenyadors de la Garrotxa mostraran les seves creacions aquest dissabte 12 d'octubre al Museu dels Sants. És l'acte central de les Jornades Europees del Patrimoni a Olot. Des dels seus inicis, l'edifici que acull el Museu dels Sants ha estat vinculat a la creació i a l'artesania. És on es va obrir l'Art Cristià, el primer taller de sants d'Olot i l'únic que actualment queda en actiu. No és d'estranyar, doncs, que sigui el lloc escollit per mostrar les obres dels artesans de la moda de casa nostra. Roba de vestir, barrets, joies, bosses de mà,... la desfilada servirà d'aparador per una desena d'artistes ben diferents que volen donar-se a conèixer a la població. El Museu obrirà les portes per aquesta activitat a les 19 h. El públic haurà d'arribar-hi abans de les 19.30 h, que serà quan començarà la desfilada. Es tracta d'una passarel·la única, amb models movent-se entre obres d'art tan emblemàtiques com els gegants d'Olot, escultures de Josep Berga i Boada o quadres de Joaquim Vayreda. En acabar, s'oferirà la possibilitat de parlar amb els dissenyadors i comprar algunes de les seves peces. La desfilada del Museu dels Sants està organitzada conjuntament pels Museus d'Olot i el col·lectiu La Iera. Els creadors garrotxins ho veuen com una bona oportunitat per crear comunitat, conèixer-se entre ells i qui sap si en un futur establir complicitats entre diversos artistes.

L'entrada a la desfilada és gratuïta, però l'aforament és limitat. Per això, cal reservar lloc enviant un correu electrònic a museusants@olot.cat o trucant al 972 26 67 91.EL MUSEU DE LA GARROTXA INCORPORA CANVIS EN LA SEVA EXPOSICIÓ SEMIPERMANENT Les Jornades del Patrimoni també serviran per descobrir noves obres d'art en l'exposició semipermanent del Museu de la Garrotxa. Amb l'objectiu d'aportar més dinamisme a les seves sales, s'hi ha incorporat una nova selecció de peces, que procedeixen de l'important fons que el Museu conserva, així com de col·leccionistes particulars que cedeixen temporalment peces del seu fons. Aquests canvis de peces permeten mostrar artistes que fins ara no estaven representats al Museu així com peces significatives que per qüestions d'espai no es van introduir a la reforma que el Museu va fer l'any 2017.

Entre les novetats s'hi podrà veure la peça Barrinaire i fonedor, de Miquel Blay; el cap de la gegantessa d'Olot, de Celestí Devesa; peces dels anys cinquanta del segle passat de caire informalista, o una videocreació d'Àngel Vila, així com nous espais infantils. La inauguració oficial de les reformes serà dissabte 12 d'octubre a les 18 h. ALTRES ACTIVITATS DE LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI Durant tot el cap de setmana els Museus d'Olot tindran l'entrada gratuïta. També amb motiu d'aquestes Jornades, dissabte s'ha organitzat una sortida fotogràfica per reconèixer els líquens dels voltants d'Olot, a càrrec d'Esteve Llop. La sortida serà a les 9 h des del Museu dels Volcans. A les 12 h, l'artista Mohammed Er-Rabehy oferirà una visita guiada a la seva exposició, que es pot veure aquests dies a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa. Les Jornades Europees del Patrimoni és un esdeveniment que se celebra arreu d'Europa des del 1991 per apropar el patrimoni a la ciutadania a través de l'organització de diverses activitats gratuïtes. És una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea i hi participen 50 estats europeus.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/107234_de-filadademodagarrotxinaalmu-eudel-ant-percelebrarle-jornade-europee-delpatrimoni-1.htm