logo
Imprimir
03-10-2019 | 17:14hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Aquest any, la fira de Sant Lluc porta la Fira Ramadera al centre d'Olot

La Fira segueix amb el tarannà familiar amb el Tastajocs a la plaça Major i durant tot el cap de setmana i el concert de Disco per Xics el diumenge al matí

La Fira de Sant Lluc 2019 tindrà lloc els dies 19 i 20 d'octubre i mantindrà l'activitat al centre de la ciutat amb 9 espais i més de 50 activitats diferents previstes. Tot i això el dia 18 hi haurà activitats tradicionals com la missa en honor a Sant Lluc i activitats culturals.

Aquest any, com a canvi més significatiu, la Fira ramadera i el mercat extraordinari passaran a celebrar-se durant el cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera data de 1315 i enguany estrena model i durada, la podrem visitar els dies 19 i 20 al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum i equí, i s'hi podrà comprar directament al ramader el producte derivat que s'obtingui de l'animal, com ara formatge, carn, ous, ... A més, també hi haurà exposició de maquinària forestal i parades relacionades amb el món ramader. El dissabte, a la plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba amb gairebé 140 parades de roba i complements.

Seguint el canvi de data iniciat fa dos anys, el dissabte 19 d'octubre tindrà lloc la 64a edició de la Fira del dibuix a la plaça de Josep Clarà on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. La Fira del dibuix, organitzada pel Patronat de la fira del dibuix d'Olot es complementa gairebé una desena d'activitats dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d'Olot Dibuixa. I diumenge a les 19h al Teatre Principal es podrà veure "Orígens de l'Escola de Dibuix d'Olot". El Col·lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa organitza aquesta projecció dins dels documentals "Seqüències per a la Memòria".

Tenint en compte l'afluència de públic familiar a les darreres edicions de Sant Lluc, aquest any s'ha fet un especial èmfasi a les activitats destinades a les famílies, sense deixar de banda les activitats més tradicionals de la fira.

Durant tot el cap de setmana i vist l'èxit de la passada edició, la plaça Major tornarà a ser l'escenari del Tastajocs. Hi haurà quatre espais: un d'experimentació i joc lliure que inclourà un calaix sensorial gegant i un espai de minimons, un segon on es podran realitzar tallers creatius al matí jocs de construcció de trens i Kapla a la tarda i, per als més grans, un espai de jocs de taula i de construcció amb propostes clàssiques i més modernes, d'estratègia, cooperatius, de circuïts i jocs d'enginy.

Al voltant de la plaça mercat hi haurà el Mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc durant el dissabte.

Seguint amb la programació familiar el diumenge a les 12 h Disco per Xics oferirà un concert amb una posada en escena espectacular a la plaça Campdenmàs.

Pel que fa a la resta d'espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió al Firalet que arriba a la seva 10a edició amb 9 concessionaris i més de 120 vehicles, el mercat d'artesania que al Firal amb més de seixanta parada alimentàries i no alimentàries i el Mercat de creadors de la Iera a la plaça d'Esteve Ferrer.

Les entitats sempre tenen un paper destacat a la fira, començant amb la trobada de pubilles i hereus el dissabte al matí, la trobada castellera organitzada pels Xerrics a la plaça Esteve Ferrer el dissabte 19 d'octubre a les 18 hores, la tradicional trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa el diumenge 21 d'octubre al matí i la tractorada del Motor Antic Garrotxa que enguany sortirà del costat de la plaça de Braus a les 10 hores del mateix diumenge.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les seves portes també el diumenge al matí.

El concert de Pau Riba "Diptria50" del divendres 18 d'octubre a les 22h a la sala El Torín i l'actuació del mag Sanyes "Black Bloc" del dissabte 19 d'octubre a les 19h al Teatre Principal completen la programació de la Fira de Sant Lluc. Les entrades per als dos espectacles ja estan a la venda en els canals habituals de la programació de Cultura.

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG amb la col·laboració d'una quarantena d'entitats i empreses de la comarca, l'Institut Municipal de Cultura d'Olot així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/106641_aque-tanylafirade-antllucportalafiraramaderaalcentredolot-1.htm