logo
Imprimir
03-10-2019 | 15:29hs
•+ NOTíCIES

La Fira Internacional del Cistell de Salt celebra la 22a edició amb 60 estands d'arreu d'Europa

El país convidat enguany és Itàlia i també hi haurà professionals, a banda de catalans i de la resta de l'Estat, de França, Polònia, Portugal, Dinamarca i Anglaterra

La Fira Internacional del Cistell de Salt arriba aquest 2019 a la seva 22a edició i durant el cap de setmana del 5 i el 6 d'octubre la vila serà la seu d'una mostra totalment consolidada i de referència dins el sector. A aquest prestigi s'hi afegeix la contínua, i creixent, implicació del teixit veïnal, associatiu, comercial i gastronòmic del municipi que ja han situat la mostra en una de les cites anuals més importants del calendari saltenc.

Aquesta edició comptarà amb Itàlia com a país convidat i bona part del programa tindrà petjada italiana amb exposicions, jornades tècniques o música provinent del país transalpí. També la tradicional elaboració de la peça gegant 'parlarà italià' i, sota el nom Fuscella per il formaggio, serà elaborada durant el cap de setmana pel mestre Sergio Germaná.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca el prestigi de la Fira a nivell internacional i, al mateix temps, vol posar en valor "la implicació dels saltencs i saltenques cada any augmenta i provoca que, durant tot el cap de setmana, la ciutat i la mostra bateguin més vives que mai. Hi ha activitats per a totes les edats".

En aquesta línia, Viñas afirma que "en aquesta 22a edició comptem amb xifres molt engrescadores de participació amb 26 aparadors engalanats especialment per la mostra o onze restaurants de la vila que incorporen a la seva Carta els anomenats Plats de Tardor amb motius cistellers".

L'alcalde saltenc convida tothom a apropar-se durant el cap de setmana a la vila explicant que "la Fira del Cistell és una oportunitat per gaudir d'una mostra totalment consolidada a nivell internacional i, al mateix temps, us permetrà descobrir i gaudir de Salt".

La Fira s'inaugurarà oficialment aquest dissabte 5 d'octubre i, a partir d'aleshores, el programa inclou des d'exposicions, visites guiades, tallers, concerts o degustacions.

Mestres d'arreu d'Europa
A banda de la participació de professionals d'Itàlia, catalans i de la resta de l'Estat, la petjada internacional de la Fira està més viva que mai i enguany es comptarà amb mestres de França, Polònia, Portugal, Dinamarca i Anglaterra. En total hi haurà la presència de 60 estands (9 provinents d'Itàlia).

Pel que fa a la participació de les entitats i associacions saltenques, la regidora de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Salt, Cristina Alarcón, explica que "només hi ha paraules d'agraïment davant la implicació del teixit veïnal, associatiu, comercial i gastronòmic del municipi".

Aquesta implicació, a banda del concurs d'aparadors i dels Plats de Tardor, es transforma en activitats organitzades amb la presència i la col·laboració dels Amics dels Gegants de Salt, l'Associació de Ball Kinbédeball, l'AulaTradi, el grup de percussió de l'Escola La Farga, el Cau Sant Cugat, les cuineres de Salt o la Coral Tribana. També cal destacar que, quatre anys després, els Marrecs de Salt tornaran a participar en la Mostra amb una diada castellera que es durà a terme el diumenge 6 d'octubre a partir de les 12 del migdia.

Un altra dels esdeveniments ja consolidats de la Fira, el Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA) celebrarà la seva 10a edició i els participants hauran d'elaborar enguany peces inspirades en el motiu 'límits'.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/106607_lafirainternacionaldelci-tellde-altcelebrala22aedicioamb60e-tand-darreudeuropa-1.htm