logo
Imprimir
01-10-2019 | 17:20hs
•ANDORRA

El ministre Torres presenta un nou mirador sobre el Pas de la Casa i la segona fase del passeig del riu Arieja

En aquest sentit, Torres ha destacat que es tracta d’un mirador que potencia “el paisatge del Pas” perquè els conductors “hi podran reposar”

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha presentat aquest dimarts al matí un nou mirador sobre el Pas de la Casa. Aquest espai està situat al Port d’Envalira, enfocat sobre la vila encampadana, i recupera un sobreample de la calçada asfaltat. D’aquesta manera, el mirador aprofita l’atractiu del paisatge de la zona amb la instal·lació de mobiliari urbà, com ara una caseta i uns bancs, que convida els viatgers a aturar-s’hi.

En aquest sentit, Torres ha destacat que es tracta d’un mirador que potencia “el paisatge del Pas” perquè els conductors “hi podran reposar”. Precisament, el ministre ha recordat que el mirador forma part del projecte de millora del paisatge en l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa aprovat pel Govern l’any 2016. Les obres, que han tingut un cost de 107.437,44 euros, inclouen també una zona d’aparcament, un tram de pas per als vianants i una àrea amb vegetació.

En paral·lel, el titular d’Ordenament Territorial també ha presentat la segona fase del passeig que bordeja la llera esquerra del riu Arieja al Pas de la Casa. La segona fase del passeig té una llargada aproximada de 404 metres lineals i va des del carrer de l’Abeurador, on s’uneix amb la primera fase, fins a l’inici de l’avinguda d’Encamp. Els treballs han tingut un cost de 969.995,71 euros i completen tot el projecte del passeig.

Aquest tram del camí té la mateixa estètica que el primer. En concret, el passeig s’ha construït sobre una estructura metàl·lica elevada respecte al nivell del terreny natural amb l’objectiu d’evitar al màxim la modificació del mateix. Sobre l’estructura metàl·lica s’ha muntat una passarel·la a base de lames de fusta tractada. El ministre Jordi Torres ha assenyalat que “aquesta era una part molt important perquè volíem dignificar aquesta zona, que és la zona fronterera”.

Es recorda que la primera fase de construcció del passeig del riu Arieja al Pas de la Casa té un recorregut d’uns 230 metres lineals amb inici al carrer Major, final al carrer de l’Abeurador i amb connexió intermèdia al carrer de l’Arieja.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/106077_elmini-tretorre-pre-entaunnoumirador-obreelpa-delaca-aila-egonafa-edelpa-eigdelriuarieja-1.htm