logo
Imprimir
01-10-2019 | 11:25hs
•EL RIPOLLèS

Constituït el Consistori Infantil 19/20 de l’Ajuntament de Ripoll

Per 7è any consecutiu l’alcaldia estarà ostentada per una nena, la Queralt Torres de l’escola Vedruna

Ahir dilluns 30 de setembre a dos quarts de sis de la tarda, va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament la constitució del vuitè consistori infantil. La sala, atapeïda de nens i nenes de les escoles, juntament amb els seus pares, mares, mestres i familiars, que volien acompanyar els dos representants de sisè curs de les escoles de Ripoll, i recolzar així, la seva candidatura a l’alcaldia infantil del curs 2019-2020. Tampoc van faltar a l’acte els nens i nenes del Consistori del curs 18/19 que, per última vegada exercien el paper com a tal.

Dolors Vilalta, regidora de Convivència, Participació, Educació i Seguretat va iniciar el ple presentat les dues novetats d’enguany, per una banda l’escola Ramon Suriñach no tindrà representació aquest any a la corporació infantil perquè no atenen cap infant d’aquesta franja d’edat i per l’altra és que el consistori infantil 18/19 continua vinculat a la participació ciutadana però des d’un altre projecte. Així ha nascut el consistori juvenil, un òrgan nascut de la petició d’aquests nens i nenes que després de treballar un any des del Consistori Infantil tenen ganes de seguir treballant pel seu poble. Vilalta també va agrair la implicació de l’escola Ramon Suriñach durant aquests anys i va finalitzar el seu discurs afirmant que “amb el Consistori Infantil aprenem tots uns dels altres i fem reflexions des de la mirada dels més petits”.

Seguidament l’alcaldessa infantil Jana Soler va dirigir unes paraules de reconeixement al seu equip i va animar als nens i nenes ha treballar intensament recordant-los que un any passa ràpidament, i que per aquest motiu volen seguir implicats amb el poble, per dedicar-li més temps. Després cada infant es va presentar i defensar la seva candidatura i seguidament va exposar les dues propostes que l’hi agradaria executar enguany, que val a dir que moltes estan relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient. Finalment es va passar a les votacions, en les que només i voten els infants, secretes i en les quals cal votar a 3 representants tal com ho recull el reglament del mateix consistori infantil. Acabat l’escrutini, que va tenir moments de molt empat, es va proclamar com a alcaldessa infantil a la Queralt Torres, de l’escola Vedruna. Amb un empat entre 4 infants en segon lloc, es va haver de fer votacions de nou per desempatar i tenir així la persona secretaria resolta. Amb una segona volta molt justa, finalment Ona Torres l’ocuparà. L’assignació de les 7 regidories es va portar a sorteig entre els altres candidats (inclosa la secretària), tal com marca el reglament, quedant assignades de la següent manera:

Escola Vedruna

Queralt Torres Planas

Alcaldessa

Roger Freixa Escribà

Regidor Obres i Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa.

Escola Maragall

Ona Martínez Torner

Regidora de convivència, seguretat ciutadana i participació i educació.

Adrià Moreno Pujol

Regidor d’Esports, Entitats i Associacions.

Escola Tomàs Raguer

Aleix Ramos Soler              

Regidor serveis Econòmics i Administració General.

Laia Castany Belver

Regidora de Serveis a les Persones, regidoria delegada de cultura i festes.

Escola Salesians

Marta Masdeu Casals

Regidora de turisme, comerç, fires i mercats.

Carla Sánchez Sirvent                                    

Regidora de Salut, Benestar Social, Gent Gran i Joventut.

Abans de finalitzar l’alcaldessa sortint Jana Soler va fer el traspàs de la vara d’alcaldessa a la nova alcaldessa Queralt Torres, que amb molta emoció va fer un petit discurs. Seguidament van arribar les felicitacions de les famílies i les fotos oficials, que passaran a escriure un capítol més de la participació infantil a Ripoll.

Com ja s’ha fet el els cinc exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d’un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d’acord amb les propostes i accions que aprovi el seu plenari i o a la junta setmanal del dilluns.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/105902_con-tituitelcon-i-toriinfantil1920delajuntamentderipoll-1.htm