logo
Imprimir
30-09-2019 | 20:00hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Arriba la 4a edició del Festival Veus del 5 al 8 de desembre a Olot

Del 5 al 8 de desembre, la veu serà de nou la protagonista a la capital de la Garrotxa amb la 4a edició de VEUS, el Festival de Grups Vocals de Catalunya

Aquesta edició arriba amb Accent com a cap de cartell. La formació internacional actuarà el dissabte 7 de desembre a les 20.30 h al Teatre Principal d'Olot. Accent és un grup vocal compost per sis integrants de cinc països diferents els quals varen començar a col·laborar entre ells a través de les xarxes socials. Accent ofereix un directe ple d'harmonies delicades, melodies impossibles i canvis de tonalitat complexos.

La primera nit del festival (5 de desembre) també al Teatre s'iniciarà el festival amb el concert del quartet femení alemany Les Brünettes. Una oportunitat per escoltar versions de les cançons dels Beatles a través de quatre veus femenines.
Seguidament començarà a la sala El Torín, la primera nit de sessió golfa del festival de la mà de The Tribulettes, una formació de trio vocal acompanyada per una banda de soul funk.

El divendres 6 de desembre es podrà gaudir del primer dels dos tallers programats en aquesta edició. Un taller d'Humanophones on la percussió corporal s'uneix al cant coral com una eina complementària a l'expressió vocal.
Aquest grup farà la seva actuació el mateix divendres a les 20'30 h al Teatre Principal d'Olot.
Durant el matí i la tarda del divendres, a més es podrà gaudir de les actuacions espontànies del grup vocal Beat Voices pels carrers del centre de la ciutat.
I es tancarà el segon dia del festival amb la sessió golfa amb el grup coral Bcn Soul Choir dirigit per la sud-africana Karol Green. Una sessió de cant a l'estil funk i soul amb més de 20 cantants.

El matí del dissabte (7 de desembre) el cantant Nacho Melús oferirà el taller de cant vocal Rhytm&Techinque&Gospel. Un taller que durarà tot el dia a la sala El Torín.

El mateix dissabte al vespre es podrà gaudir del grup Accent i tot seguit de nou a la sala El Torín l'última sessió golfa de la mà de Dómisol Sister amb una proposta de swing vocal dels anys 30, 40 i 50 nord americà.

El diumenge, el festival tancarà amb una proposta familiar musical al carrer. El grup barceloní Xiula oferirà a les 12 h al Firal Petit d'Olot un concert tant per a grans com per a petits. En cas de pluja el concert es traslladarà a la sala El Torín.

A més de tota aquesta programació hi ha previstes petites actuacions de sis corals locals que participaran oferint miniconcerts en diferents espais del centre de la ciutat durant el dijous, divendres i dissabte.
Cal destacar la participació de l'Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge, amb la creació d'una nadala especial pel festival que es cantarà amb totes les escoles de la comarca que vulguin participar el divendres 6 de desembre a les 18 h al Firal Petit, dins l'acte de La primera nadal de l'any.
Aquesta nadala composada pel professor Albert Carbonell dona nom a l'acte i comptarà amb la cantant solista Elena Gadel. Enguany es recuperarà la nadala composta per l'edició anterior i es presentarà la nova.

Un any més VEUS es dirigeix als membres integrants de grups vocals i corals amateurs, semiprofessionals i professionals amb la voluntat que es formin amb professors de renom, comparteixin experiències amb altres cors i grups vocals d'arreu del món i gaudeixin d'una programació rica, variada i de qualitat.

VEUS és organitzat per DinàmiG, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·labora La Vanguardia.

Més informació i venda d'entrades a www.festivalveus.cat




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/105821_arribala4aediciodelfe-tivalveu-del5al8dede-embreaolot-2.htm