logo
Imprimir
18-09-2019 | 14:55hs
•+ NOTíCIES

El consistori palamosí dóna suport a l'alcalde (ERC) i a la regidora de la CUP davant els escrits amenaçadors dirigits a ells apareguts al municipi

El consistori també va aprovar ahir una moció en suport a la vaga pel clima i l'emergència climàtica que s'ha convocat pel dia 27 de setembre

El ple municipal de l'Ajuntament de Palamós celebrat ahir dimarts va aprovar una moció de suport a l'alcalde del municipi, Lluís Puig (ERC), i a la regidora de la CUP, Roser Huete, davant els escrits amenaçadors dirigits a ells que varen aparèixer al municipi la matinada del passat divendres 13 de setembre.

Aquesta moció va comptar amb el vot favorable dels grups polítics representats al consistori, excepte la formació municipal de Ciutadans, que malgrat donar suport al text, va mostrar la seva disconformitat amb un dels punts de la moció, concretament el que destacava la promoció de la tasca que desenvolupa l'Oficina de Drets Civils i Polítics que impulsa la Generalitat de Catalunya, i davant la politització amb la qual Ciutadans considera que actualment es regeix aquest òrgan.

La moció aprovada es basa en la Declaració Universal de Drets Humans mitjançant la qual es promou el respecte a aquests drets i llibertats, assegurant el seu reconeixement i aplicació universal i efectiva. El document destaca que "cap persona es pot sentir amenaçada per les seves opinions polítiques, per la defensa dels seus ideals o pels objectius que persegueix socialment i políticament". Aquest document també fa esment a la necessitat de "fer una crida a tots els espais polítics i socials, sense excepció, del municipi, a adherir-se a aquest posicionament defensant la llibertat d'opinió, d'expressió, de reunió i a fer-ho impulsant amb la mateixa força la importància del respecte mutu. Amb tot això la moció "mostra el suport als electes, entitats o altres ciutadans a títol individual que hagin estat víctimes d'atacs a la seva intimitat, imatge i família, o que hagin vist menystinguda de forma denigrant la seva defensa política".

Els fets en els quals es basa aquesta moció varen tenir lloc la matinada del passat dia 13 de setembre, quan uns vàndals varen arrencar i cremar la bandera estelada ubicada al giratori de Mas Gorgoll, i varen fer diverses pintades amenaçadores contra els dos edils i la família de l'alcalde de Palamós.

Moció en suport a la jornada de mobilitzacions pel clima
En el ple d'ahir dimarts també va aprovar una moció en suport a la jornada de mobilitzacions pel clima que s'ha convocat pel dia 27 de setembre, i mitjançant la qual es demana que es declari de manera immediata l'emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle.

Amb aquest objectiu l'Ajuntament de Palamós també es compromet a aplicar de manera progressiva els objectius de l'Agenda 2030, que a nivell mundial pretén l'assoliment de fites per a la protecció de les persones, el planeta i el progrés.

Per això la moció aprovada fa esment a la incorporació de sistemes de recollida selectiva eficients, a la promoció al municipi de la reducció en l'ús del plàstic; així com el desenvolupament d'estratègies per a millorar, incrementar i promocionar l'ús dels espais verds.

També s'inclou potenciar l'estalvi i l'eficiència energètica dels edificis municipals, i també la promoció de la mobilitat sostenible, fomentant el transport públic i millora de la xarxa de carrils bici.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/103372_elcon-i-toripalamo-idona-uportalalcaldeercialaregidoradelacupdavantel-e-crit-amenacador-dirigit-aell-aparegut-almunicipi-2.htm