logo
Imprimir
16-09-2019 | 17:24hs
•LA SELVA

Brunyola celebra la XXV Fira de l'Avellana de la Selva del 4 al 6 d'octubre

Es tracta d'un esdeveniment gastronòmic amb molta tradició i un dels més destacats de la comarca

La Fira de l'Avellana de la Selva que es celebra a Brunyola del 4 al 6 d'octubre promet ser molt especial, ja que enguany s'arriba a la 25a edició. En motiu d'aquest aniversari, el programa de la fira presenta un ampli ventall d'activitats amb l'avellana com a gran protagonista.

L'inici de la fira serà el divendres amb un sopar popular organitzat per l'Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa. Per a poder gaudir de l'àpat, que anirà acompanyat d'un espectacle amb màgia, caldrà reservar tiquet abans del mateix 4 d'octubre.

Activitats per a totes les edats

El segon dia de la fira començarà a les 8 del matí amb un taller d'anellament científic d'ocells que anirà a càrrec del Consorci del Ter. Paral·lelament, els visitants podran gaudir d'una visita guiada al castell de Brunyola. La visita es podrà repetir el diumenge i anirà a càrrec de Lourdes Serra. Ja a les 12 del migdia, la sala superior de l'Ajuntament acollirà la inauguració de la fira amb la presència del seu coordinador, Joan Carles Codolà, i de diferents autoritats. Tot seguit, també s'inauguraran les exposicions 'Ampolles i garrafes' de Mercè Reverter; 'Escenes d'una vida tranquil·la' de Josep Vilallonga; i 'Família i paisatge, retrats en 3D (1900-1936)', una mostra de la col·lecció de fotografies estereoscòpiques del fons Vilallonga.

Les persones que assisteixin a la fira durant la tarda del dissabte tindran l'oportunitat de gaudir d'un vermut amb avellana i degustació de productes 'km 0' amb avellanes. Les elaboracions són cortesia dels restaurants Can Gabatxó, El Castell, Can Segarra, Horta d'en Puig de Brunyola; del Restaurant Can Valls de Sant Martí Sapresa; de la Granja Mas Bes (Salitja), i dels Embotits Boada Porcel i Pastisseria Noguera de Vilobí d'Onyar.

Al llarg de la tarda també es portarà a terme un taller familiar (15h), una visita guiada al Castell de Brunyola per a nens i nenes (16:30h), i una animació infantil a càrrec del grup 'Els Xancleta' (18h). Prèviament, els visitants també podran descobrir la història dels masos de la zona, l'evolució de l'avellana a Brunyola i mètodes de recol·lecció, i demostracions al camp a càrrec de Ricard Teixidor. El dia acabarà amb el 12è Concert Avellana Jove, que enguany comptarà amb les actuacions de FOK, Miquel del Roig, PELUKASS i un Dj.

Cloenda de la fira

El darrer dia de la XXV Fira de l'Avellana de la Selva obrirà amb una xerrada-taller que anirà a càrrec de la nutricionista Anna Costa. 'L'avellana, un aliment funcional dins la teva dieta' tindrà lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament a partir de les 10 del matí. Dues hores més tard, l'església parroquial de Brunyola acollirà una missa amb l'acompanyament de la Coral del GEiEG.

El diumenge a la tarda (17:30h) també està prevista la realització de diferents concursos: 'IV concurs d'acollir avellanes en mà', 'XVII concurs internacional d'esclovellar avellanes' i 'X cursa amb sacs a l'esquena VI memorial Pere Parera. Totes les activitats tindran lloc a la plaça del Castell de Brunyola. Abans de la cloenda de la fira, encara hi haurà temps per una cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala (18:30h) i un rom cremat (19:30h). La 25a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva arribarà a la seva conclusió a partir de les nou de la nit.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/102986_brunyolacelebralaxxvfiradelavellanadela-elvadel4al6doctubre-2.htm