logo
Imprimir
13-09-2019 | 14:53hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles acollirà la World Rowing Masters Regatta de Rem 2021

S'hi preveu la participació de prop de 3.500 persones i es farà al setembre

Banyoles acollirà la World Rowing Masters Regatta de Rem de l'any 2021. Així ho ha anunciat avui l'alcalde Miquel Noguer després de rebre la setmana passada la confirmació oficial de la Federació Internacional de Rem (FISA). Es calcula que hi participaran prop de 3.500 esportistes.

La World Rowing Masters Regatta és una competició anual de rem que se celebra anualment a principis de setembre en diferents punts del món. Aquesta setmana Budapest (Hongria) acull l'edició d'aquest 2019 i per a l'any vinent se celebrarà a Linz Ottensheim (Àustria). A la competició, a la que poden participar esportistes a partir de 27 anys, s'hi preveu que hi competeixin més de 3.500 remers.

L'alcalde, Miquel Noguer, s'ha mostrat avui satisfet per la designació de Banyoles i ha destacat que "acollir la Masters Regatta de rem era una demanda del món del rem de Banyoles des de feia anys i finalment Banyoles podrà acollir-la". Noguer ha remarcat que és una competició de caràcter internacional que "aplega moltíssima gent perquè, a banda dels esportistes participants, hem de tenir també en compte els acompanyants i podem calcular que durant la Masters prop de 10.000 persones estiguin a Banyoles".

En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que "ens caldrà treballar de valent perquè és un repte molt important, però estem contents perquè, si una cosa ens ha fet internacionals i mundialment coneguts, és el rem".

Per la seva banda, el vicepresident del Club Natació Banyoles, Jordi Casanova, s'ha mostrat també satisfet per la designació de Banyoles i ha explicat que "la Masters Regatta és una prova molt reivindicada per la secció de rem del Club i treballarem molt perquè sigui un èxit".

Abans d'escollir Banyoles com a seu de la World Rowing Masters Regatta de 2021, una delegació de la Federació Internacional de Rem (FISA) va visitar la ciutat i les instal·lacions del Club Natació per valorar la candidatura de la ciutat. Durant dos dies van inspeccionar la ciutat, el camp de regates i el projecte de la candidatura. Posteriorment, l'alcalde i el regidor d'Esports, Jordi Congost, es van desplaçar a Lausanne per reunir-se amb els màxims responsables de la FISA.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/102450_banyole-acolliralaworldrowingma-ter-regattaderem2021-2.htm