logo
Imprimir
12-09-2019 | 17:51hs
•ACTUALITAT GIRONA

Marta Madrenas visita l’escola Migdia el primer dia del curs 2019-2020

L’Ajuntament de Girona ha executat diferents actuacions de millora al centre aquest estiu

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha visitat aquest matí l’escola Migdia coincidint amb el primer dia del curs escolar 2019-2020. El regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Eva Palau, han acompanyat l’alcaldessa en la visita, en la qual ha participat també el director del centre, Josep Moret.

Avui comencen el curs a Girona 10.500 nens i nenes d’educació infantil i primària i l’alcaldessa de la ciutat ha aprofitat aquest fet “per desitjar un any profitós, ple d’aprenentatges i bones estones, a l’alumnat i el professorat dels centres educatius del municipi”.

L’escola Migdia és un dels centres on ha actuat l’Ajuntament de Girona aquest estiu per fer millores de cara a l’inici del nou curs. Concretament, s’ha substituït el paviment del vestíbul d’entrada al col·legi i dels dos accessos a les escales interiors, ja que l’anterior estava degradat a causa de l’ús i hi havia algunes peces trencades. L’empresa Catesp Service ha portat a terme les obres per un import d’adjudicació de 21.943,35 euros (IVA inclòs).

Aprofitant la renovació de l’entrada a l’escola, des del Servei de Joventut de l’Ajuntament s’ha impulsat la realització d’un mural en una de les parets del vestíbul. L’obra, feta per la jove artista gironina Nirvana Jiménez, evoca de manera general la descoberta i l’aprenentatge, el procés de creixement de cada infant i tot el potencial que pot arribar a desplegar, la imaginació i la resiliència. Hi apareixen animals representatius de la nostra fauna autòctona amb una simbologia característica: la guineu, que simbolitza l’adaptació al medi i es relaciona amb l’astúcia, la intel·ligència i la capacitat de trobar solucions; les orenetes, que fan saber que ha arribat la primavera, porten bons auguris i anuncien els nous brots, el renaixement de tot el que l’hivern ha pausat, i simbolitzen la llibertat, la valentia davant les adversitats i les migracions, i, finalment, les arnes que, igual que les papallones, parlen de la capacitat de transformació però, a diferència d’aquestes, es mouen en la foscor i a través de la seva intuïció i els seus sentits.

A banda de les obres dins del centre, des del consistori s’ha treballat per arranjar alguns dels punts propers a l’escola amb l’objectiu de millorar la seguretat i l’autonomia en la mobilitat escolar. La brigada de manteniment de la via pública ha portat a termes treballs de millora de senyalització i de les marques viàries a l'entorn de l’escola Migdia i de l’institut Santiago Sobrequés. Els treballs han consistit en pintar les marques viàries dels estacionaments, millorar la visibilitat dels passos de vianants i la cruïlla entre els carrers de Sant Agustí i de Joan Reglà, a més de senyalitzar un nou pas de vianants que unirà les voreres dels centres educatius amb la vorera nord del carrer de Joan Reglà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/102172_martamadrena-vi-itale-colamigdiaelprimerdiadelcur-2019-2020-2.htm