logo
Imprimir
11-09-2019 | 21:16hs
•POLíTICA

Cs demana la compareixença de Buch per la identificació de dues persones per posar l'himne espanyol

Els Mossos d'Esquadra han obert una acta als dos individus per entorpir l'ofrena floral del Govern al monument a Rafael Casanova

La portaveu de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats ha anunciat a través de Twitter que aquest dijous la formació demanarà la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, al Parlament per la identificació que han fet els Mossos d'Esquadra de les dues persones que entorpien l'ofrena floral del Govern a Rafael Casanovas fent sonar l'himne espanyol. "El Govern no pot intentar usar amb criteris arbitraris els Mossos", ha escrit la líder taronja. En el mateix sentit s'ha expressat Lorena Roldán, candidata del partit a la presidència de la Generalitat. "No podem permetre que Torra i el seu Govern utilitzin els Mossos per perseguir catalans constitucionalistes", ha indicat.

De la seva banda, Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Cs, ha afirmat que si el Govern "separatista" de Torra "persegueix constitucionalistes catalans per posar l'himne d'Espanya", des de Cs els ofereixen defensa jurídica. A més, Carrizosa ha advertit que no descarten "perseguir judicialment" l'executiu per l'ús "abusiu i partidista" de la policia.

Cal recordar que cap a les nou del matí d'aquest dimecres, mentre el Govern feia l'ofrena floral tradicional al monument de Rafael Casanova, dues persones han fet sonar l'himne espanyol des d'un hotel pròxim a l'indret. Els Mossos d'Esquadra els han identificat i els han obert una acta per entorpir un acte autoritzat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/102049_c-demanalacompareixencadebuchperlaidentificaciodedue-per-one-perpo-arlhimnee-panyol-1.htm