logo
Imprimir
11-09-2019 | 08:30hs
•+ NOTíCIES

Telefónica proposarà un pla de baixes voluntàries als treballadors majors de 53 anys

La companyia preveu que s'hi puguin acollir fins a 5.000 persones i destinar-hi 1.600 milions d'euros

La companyia Telefónica proposarà a partir d'aquest dimecres als sindicats un pla de baixes incentivades i voluntàries a treballadors majors de 53 anys i en condicions acordades amb els representants dels treballadors, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les negociacions es produiran en el marc de la negociació del nou conveni col·lectiu de la companyia, que vol incloure l'evolució de la plantilla i "adaptar-la als desafiaments dels pròxims anys", segons apunta a companyia, que ha aprovat aquests plans en el consell d'administració celebrat aquest dimarts. Telefónica també preveu un programa de reciclatge per als treballadors en el marc de la digitalització i robotització dels processos. En total, la companyia preveu destinar 1.600 MEUR i assolir un estalvi de 200 MEUR a partir del 2021. En total, segons fonts de la companyia, s'hi podrien acollir fins a 5.000 treballadors.

L'empresa ofereix que les baixes voluntàries, previstes en el Pla de Suspensió Individual (PSI), incloguin el 68% del salari fins a l'edat de jubilació, tal com també es va acordar en l'anterior conveni col·lectiu. A partir d'aquest dimecres, les dues parts negociaran el nou.

De fet, la multinacional espera que més de la meitat de les seves vendes es produeixin mitjançant canals digitals i que els usuaris es relacionin cada vegada més a través de l'aplicació digital Mi Movistar.

Pel que fa al programa de formació i reciclatge la companyia espera que hi participin més de 6.000 treballadors. Es prioritzarà, sobretot, el desenvolupament dels perfils crítics en àrees com la seguretat, la robotització, analítics, desenvolupament web, la consultoria de negoci, les capacitats en TI i la metodologia Agile. Amb tot, el pressupost destinat a la formació es duplicarà i les hores dedicades creixeran un 40%.

Davant d'aquest anunci, el sindicat majoritari de l'empresa, UGT, ha assegurat que negociarà amb la directiva les condicions de les baixes a partir d'aquest dimecres, quan s'ha convocat una reunió de la mesa per tirar endavant el nou conveni col·lectiu de les empreses vinculades al grup. El sindicat "no fugirà" de les converses per tal d'obtenir "millors condicions" per les baixes i per garantir els drets dels treballadors que es quedin, reivindiquen.

La mesura proposada per Telefónica afectaria els nascuts en 1966 i anys anteriors, totes persones que van declinar participar en anteriors ERO o PSI, diu el sindicat. Per tal d'assolir un acord, UGT demana que es prolonguin les condicions firmades en el passat PSI i que es mantinguin els principis de voluntarietat, universalitat i no discriminació. A més, també apressen l'empresa a firmar un nou conveni per les seves principals filials.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/101781_telefonicapropo-araunpladebaixe-voluntarie-al-treballador-major-de53any--2.htm