logo
Imprimir
10-09-2019 | 21:42hs
•ALT EMPORDà

L'Anxova Peluda denuncia que l'Ajuntament de l'Escala vol derivar a la gossera de Figueres la recollida d'animals

L'entitat ha convocat una protesta coincidint amb el ple de dilluns on s'ha d'aprovar el conveni

L'Anxova Peluda de l'Escala (Alt Empordà) denuncia que l'ajuntament del municipi vol reprendre el conveni amb el Consell Comarcal per derivar la recollida d'animals del carrer a la gossera de Figueres. L'entitat recorda que des que es va crear fa sis anys ha "vetllat" per "evitar" que els animals acabin en aquesta protectora, que acumula "molts anys de denúncies per mala gestió i de condicions indignes" per als gossos. En un comunicat, asseguren que mai han rebut cap ajut "ni econòmic ni material" de l'administració i que, a principis d'any, van mantenir una reunió amb l'equip de govern per intentar formalitzar un acord per poder prestar el servei però diuen que el consistori no s'hi ha tornat a posar en contacte. Per denunciar la situació, han convocat una protesta dilluns coincidint amb el ple on està previst aprovar la proposta.

L'entitat assegura que a la trobada amb l'Ajuntament es va acordar valorar la inversió que s'hauria de fer per proveir amb entre cinc i sis gàbies en un terreny per poder fer la seva activitat. Una inversió que xifren en uns 12.000 euros, "el mateix import que es destina a un any de conveni amb el Consell Comarcal". Malgrat això, afirmen que no han obtingut resposta i que, per contra, el consistori ha decidit tirar endavant l'acord amb el Consell perquè sigui la protectora de Figueres que ho assumeixi.

"Des de l’entitat es vol deixar clar que, en cap cas, s’ha demanat mai cap subvenció per a cobrar sous o lucrar-se amb la feina que, consideren, ha de seguir essent voluntària", insisteixen al comunicat. En aquest sentit, recorden que recullen una mitjana d'entre 200 i 230 gossos l'any i que gestionen adopcions per a tots ells. "Per norma general, mai passen més de tres mesos sense ser adoptats", remarquen.

Amb tot, consideren que la decisió municipal "va en contra d'un tracte just i humanitari cap als animals sense llar i menysprea la feina de les entitats locals".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/101755_lanxovapeludadenunciaquelajuntamentdele-calavolderivaralago-eradefiguere-larecollidadanimal--1.htm