logo
Imprimir
10-09-2019 | 14:28hs
•BAIX EMPORDà

L'equip rus UMMC Ekateringburg campió del seu país i de l'Eurolliga femenina de bàsquet 2019 repeteix estada de pretemporada a Platja d'Aro

També hi ha fet part de la pretemporada l’equip belga masculí Spirou Basket Club Charleroi

L'actual campió de Lliga Premier de bàsquet de Rússia i també de l'Eurolliga femenina 2019, UMMC Ekateringburg repeteix, un any més, estada de preparació a Castell-Platja d'Aro, a l'entorn de les instal·lacions del Palau d'Esports i Congressos. Justament, en el marc de les jornades de treball, dijous 12 de setembre (18 h) hi disputarà un partit amistós amb el conjunt finlandès del Valur, que la darrera temporada es va proclamar per primera vegada campió de la lliga del seu país i també de la copa. L'equip rus és entrenat pel gallec Miguel Méndez i entre les seves jugadores hi ha des de l'any 2014 Alba Torrent, recentment campiona d'Europa amb la selecció espanyola i que el curs 2019-2020 hi farà la seva sisena temporada consecutiva. L'equip ha estat campió de la lliga russa dels anys 2002 i 2003 i de 2009 a 2019 ininterrompudament i de l'Eurolliga cinc vegades, tres els darrers quatre anys.

També a primers de setembre l'equip belga masculí Spirou Basket Club Charleroi va fer un estada de cinc dies al municipi. El club té una important trajectòria en el seu país, on ha guanyat 10 lligues, 5 copes i 6 supercopes; i acredita una llarga tradició en competició europea -Euro lliga, Eurocup o Champions League-, i justament la temporada vinent jugarà la FIBA Europe Cupe, comptant amb la participació d'un dels seus jugadors franquícia, Axel Hervelle, que també ha jugat al Real Madrid i al Bilbao Basket. En el transcurs d'aquesta estada a Platja d'Aro va disputar un partit de preparació amb el Baxi Manresa de la Lliga ACB, conjunt que compta amb la participació de dos jugadors de les comarques de Girona, el llagosterenc Guillem Gou i el gironí Yankuba Sima.

Tot acollint aquestes estades i els corresponents partits de preparació es confirma la llarga tradició del municipi com a seu de concentracions d'equips de bàsquet de primer nivell a les seves instal·lacions. El punt àlgid en aquesta trajectòria va ser la tardor de 2015 acollint la selecció nacional femenina absoluta dels Estats Units en els seu camí de preparació per aconseguir l'or als Jocs Olímpics de Rio de 2016. Altres clubs que han escollit el municipi per fer-hi concentracions i/o partits de preparació han estat els equips masculins del Joventut de Badalona, Saragossa, Màlaga, Manresa, Menorca, Gran Canària, Alba de Berlín, Dynamo i Zènit de Sant Petesburg, Kiev, Donetsk, FC Barcelona o la selecció espanyols Sots 20. També els clubs femenins Uni Girona, Barça CBS o la selecció espanyola Sots 17, entre d'altres. Simultàniament, en el transcurs de les dues darreres setmanes santes s'hi ha celebrat el campionat Top European U16 de bàsquet masculí amb sis equips cadets internacionals d'alt nivell i també ha estat una de les seus del torneig Costa Brava-Girona Basket.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/101664_lequipru-ummcekateringburgcampiodel-eupai-ideleurolligafemeninadeba-quet2019repeteixe-tadadepretemporadaaplatjadaro-1.htm