logo
Imprimir
06-09-2019 | 15:20hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll ja té a punt la Setmana de la Mobilitat 2019

El tret de sortida serà el diumenge 15 amb la 4a Festa Sobre Rodes, una activitat familiar en la què l’únic requisit és portar algun objecte que tingui una roda, oberta a tothom

Per 7è any consecutiu l’Ajuntament de Ripoll s’ha adherit a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i segura, que del 15 al 22 de setembre se celebra en l’àmbit Europeu amb l’objectiu d’avançar cap a uns hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Des de l’ajuntament de Ripoll i el Pla de Desenvolupament Comunitari, juntament amb altres entitats i serveis de la vila, s’han organitzat diferents accions que es portaran a terme al llarg de la setmana.

El tret de sortida serà el diumenge 15 amb la 4a Festa Sobre Rodes, una activitat familiar en la què l’únic requisit és portar algun objecte que tingui una roda, oberta a tothom i amb 3 circuits diferenciats per nivells, que busca fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible i promoure una mobilitat activa i saludable. Els tres recorreguts acabaran al passeig del Pla, a on hi haurà activitats pels infants, esmorzar saludable i l’espectacle “Sobre Rodes” a càrrec de Yldor Llach. Una posada en escena de gran qualitat tècnica, adequada per a tots els públics que combina circ, humor i acrobàcies sobre una bicicleta. El dimarts 17 al matí, a la plaça de la llibertat, els alumnes de cicle mitjà de les escoles de la vila, faran una activitat que combinarà la sensibilització de la seguretat fent ús de la bicicleta amb les manualitats, tot elaborant un reflectant per posar a la seva bicicleta. El dimecres 19 la sensibilització s’adreçarà als alumnes de secundària, amb un taller anomenat “aprenent a conduir i viure” a càrrec de l’entitat Stop Accidents. El dijous l’Hora del Conte, a la biblioteca Lambert Mata, també girarà entorn aquesta temàtica amb el conte “L’homenarro que vivia dins un semàfor” a càrrec de la Cia. Borinot Groc. El divendres 2 al matí arribarà l’esperada caminada per l’envelliment Actiu, en la qual participen més de 300 persones de totes les edats que caminen pel mateix objectiu: visibilitzar el col·lectiu de la gent gran. Com a novetat d’enguany, el divendres a la tarda es farà una ruta amb segway per descobrir el patrimoni del municipi. Una activitat gratuïta en la qual cal inscriure’s prèviament a l’oficina de turisme o al telèfon 636090808.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/100903_ripolljateapuntla-etmanadelamobilitat2019-1.htm