Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

El Consorci estudia la interconnexió de les xarxes d'abastament d'aigua de nord a sud de la Costa Brava

Actualitat Girona  -  02/02/2017  -  19:01

El govern de l'ens adverteix de la impossibilitat de continuar actuant en el servei ordinari així com d'complir els objectius establerts si no compta amb una plantilla adequada


Carles Pàramo

Carles Pàramo




El govern del Consorci de la Costa Brava ha comunicat avui als consorciats, en un Ple extraordinari, els objectius que s'ha imposat per als propers tres anys. Entre les principals actuacions previstes a mitjà termini, destaca l'ampliació de l'abastament en alta dels municipis de la Costa Brava nord: Port de la Selva, Colera i Portbou; de la Costa Brava centre: L'Escala i Torroella de Montgrí; i a la Costa Brava sud: Blanes. Aquesta actuació té per objecte garantir a aquests municipis l'abastament d'aigua amb qualitat i quantitat suficient, també en temporada alta, i és un pas important per alleugerir la pressió que actualment s'exerceix sobre els aqüífers en general i els del Baix Ter en particular.

En el Ple d'avui també s'ha exposat un pla d'acció en relació a un informe de control financer de l'exercici 2014 que ha de corregir els errors i les mancances posades de manifest arran de l'auditoria encarregada per la pròpia interventora del Consorci. Aquest pla ha de servir per aclarir tots els dubtes manifestats pels auditors en relació a les obligacions de les empreses mixtes concessionàries segons els informes jurídics emesos en el seu dia. Quant a qüestions de tramitació administrativa, s'ha posat de manifest l'absoluta necessitat d'adequar la plantilla per tal de poder garantir les obligacions derivades de la legislació actual.

S'ha informat que, com és habitual, l'any 2016 els serveis de sanejament i abastament s'han efectuat amb normalitat però amb un advertiment per part del president del Consorci, Carles Pàramo: "Tot i que fins ara no hem tingut problemes ni en sanejament ni abastament, amb un nivell de freqüentació extraordinària al conjunt de la Costa Brava, donant servei a més d'un milió de persones el passat estiu, el CCB, sense un augment de plantilla adequat, per l'any que comença i per als futurs, no podrà garantir el manteniment dels actuals nivells d'excel·lència tècnica ni els nivells mínims exigibles en temps de la tramitació administrativa".

El Consorci, que dóna servei als 27 municipis de la Costa Brava, disposa actualment d'11 persones en plantilla i calcula que, per fer front a les necessitats de l'ens, n'hi caldrien 24. El govern de l'ens ha posat de manifest que les noves normatives estatals i europees generen noves obligacions que obliguen a ampliar la plantilla per al seu compliment. Igualment cal el personal tècnic capaç per a desenvolupar projectes i estudis i per a l'establiment dels serveis d'assistència i consultoria, que cal prestar als municipis consorciats. Igualment els és necessari ampliar la plantilla per tal de poder mantenir o bé establir els serveis informàtics, d'arxiu, de gestió de la transparència i de creació i gestió d'inventari, entre d'altres.

Objectius

El Consorci de la Costa Brava té com a objectiu principal a mig termini intercomunicar les xarxes d'abastament en alta de nord a sud, incorporant el servei d'abastament als municipis de Colera, Portbou, Port de la Selva i Selva de Mar, pel que fa a la zona nord; els de l'Escala i Torroella de Montgrí - l'Estartit, a la zona centre; i Blanes, a la zona sud. En aquest sentit es farien millores i reposicions a les instal·lacions de les zones nord i sud, i es reforçaria l'abastament de la Costa Brava centre.

Com a actuacions proposades fins al 2021, el Consorci preveu ampliacions i remodelacions en instal·lacions a Empuriabrava, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar i Tossa de Mar. Amb visió de futur, es preveuria també l'estudi de propostes per intervenir en la gestió del sanejament en baixa.

D'altra banda, en els propers tres anys, es vol ampliar el model de reutilització d'aigua com a subministrament de recursos complementaris dins del sistema d'abastament allà on els recursos siguin escassos. Aquest sistema ha resultat un èxit en el primer municipi on s'ha implementat, al Port de la Selva.

El Ple del Consorci de la Costa Brava està integrat pels representants electes dels 27 municipis de la Costa Brava i la Diputació, els quals exerceixen el dret de veu i vot en el mateix pla d'igualtat. En l'actualitat, a efectes comptables, el CCB està adscrit a la Diputació de Girona, pel fet que aquesta és la institució que presenta un major àmbit de competència territorial i/o de major capacitat administrativa d'entre els ens consorciats. El CCB es finança econòmicament a través de l'explotació dels serveis de sanejament i d'abastament i amb les aportacions de tots els ens consorciats amb excepció de la Diputació de Girona, que només aporta al seu càrrec, els serveis de secretaria i intervenció.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...