Notícies més llegides




Baix Empordà


Calonge

Comencen les votacions per decidir entre 7 projectes de millora de via pública a Calonge

Baix Empordà  -  23/01/2017  -  15:33

Poden participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades al municipi


Aj.Calonge

Aj.Calonge




L'Ajuntament de Calonge ha obert avui el període de votacions per poder triar entre 7 projectes de millora de via pública, en el que és el primer procés de participació ciutadana vinculat al pressupost municipal. En aquest procés hi poden participar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, i ho poden fer des d'avui i fins al dia 31 de gener. Des de l'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament s'impulsa aquest procés participatiu amb votació popular, i per tal d'afavorir la participació les votacions es podran fer presencialment i online. Per votar de manera presencial cal adreçar-se a les oficines d'atenció ciutadana de Calonge – situada a l'Ajuntament – o de Sant Antoni – ubicada a l'Oficina de Turisme, i acreditar-se amb el DNI, NIE, passaport o carnet de conduir, i cal fer-ho dins l'horari d'obertura, de dilluns a divendres de 8 a 14 h. Per votar online cal accedir a la web www.calonge.cat i utilitzar el número de DNI o NIE per identificar-se.

La votació permetrà a la ciutadania prioritzar entre 7 projectes de millora de via pública que es centren en la millora de la xarxa de carril bici, la creació d'una nova zona verda, la millora de seguretat al Parc de Sant Julià de Lòria i Plaça del Corriol, la millora de l'accés a l'Hotel d'Entitats, la millora dels camins rurals, l'adaptació de passos de vianants i la millora de la pavimentació de l'accés i aparcament del cementiri.

1. Millora de la xarxa de carril bici de Calonge – Sant Antoni. Aquest projecte preveu l'ampliació de la xarxa de carril bici actual, creant nous trams que permetran millorar l'enllaç amb els trams existents. D'aquesta manera es facilitarà una millor circulació en bicicleta dins del municipi.

2. Adequació d'una zona verda i creació d'un nou Pipican. Aquest projecte preveu l'adequació d'una zona verda situada al carrer Gavina de Sant Antoni Est, creant un espai adequat per a l'ús com a zona d'oci i descans. El projecte també preveu situar en aquest espai del carrer Gavina un Pipican.

3. Millora de la seguretat de les pistes polivalents del Parc de Sant Julià de Lòria i de la Plaça del Corriol. Aquest projecte servirà per crear unes tanques de protecció al voltant de les pistes de protecció que hi ha al Parc de Sant Julià de Lòria de Calonge i a la plaça del Corriol de Sant Antoni. Amb aquestes actuacions es millorarà la seguretat dels infants que utilitzen aquestes pistes, ja que s'evitarà que la pilota vaig a parar als carrers del voltant on hi ha circulació de vehicles.

4. Millora de l'accés a l'Hotel d'Entitats. Aquesta actuació consistirà en millorar l'accés actual des del Passeig d'Hivern fins a l'Hotel d'Entitats. El projecte inclourà la millora del tram d'accés, amb la instal·lació de mobiliari urbà per crear un punt de trobada adequat per als usuaris de l'Hotel d'Entitats i de l'Escola de Música Adrià Sardó.

5. Millora dels camins rurals. Les actuacions previstes en aquest projecte han de servir per millorar el manteniment de la xarxa de camins rurals del municipi, cada cop més utilitzada com a espai d'oci per caminar, corre o anar en bicicleta. L'objectiu és actuar en els punts que queden més malmesos per les pluges per garantir el trànsit de vehicles i de persones.

6. Millora dels passos de vianants. En aquest projecte es preveu actuar en els passos de vianants més utilitzats del municipi, de manera que s'adaptaran les voreres per eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar així el pas tan de persones amb mobilitat reduïda, com també de gent gran o de famílies amb cotxets.

7. Millores de pavimentació a l'aparcament i accés al cementiri. Aquest projecte té com a objectiu aplicar un nou sistema de pavimentació a la zona d'accés al cementiri i també a l'aparcament situat al costat. Aquesta actuació ha de permetre millorar la resistència del paviment de terra actual, que és de sauló compactat i es malmet amb les pluges. La nova pavimentació que es proposa serà més resistent i duradora.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...