Notícies més llegides




+ Notícies


Cadaqués

El temporal desborda rius i rieres de l'Empordà i el Gironès

+ Notícies  -  23/01/2017  -  13:43

Una desena de cotxes van quedar atrapats per la crescuda del cabal de la riera de Cadaqués


Aquest matí a Cadaqués/Gironanoticies.com

Aquest matí a Cadaqués/Gironanoticies.com




El temporal de pluja i vent que afecta les comarques gironines des d'aquest cap de setmana comença a remetre, malgrat que els efectes sobre el territori són encara ben visibles. L'Empordà i el Gironès van ser els punts més afectats pels ruixats, provocant incidències com inundacions, l'eixida de rieres o talls de carretera, com la C31 al seu pas per Ullà, que tot just ha quedat reoberta aquest migdia després que el pas de vehicles quedés totalment restringit ahir per la inundació de la calçada. La pluja també va fer que els Bombers haguessin de rescatar ahir al vespre un noi dins un cotxe embarrancat prop de la riera d'Ultramort a causa del fang.

Un dels punts més afectats per la crescuda de les rieres és Cadaqués, on ahir van quedar atrapats una desena de vehicles. Ara s'està esperant que baixi una mica el cabal per a poder-los enretirar, mentre que Bombers ha hagut de treure aigua de baixos i soterranis inundats del municipi. Ja des d'ahir, tant Cadaqués com Port de la Selva havien tallat els accessos a les zones properes a les rieres, per crescuda sobtada del cabal i es van assegurar diversos vehicles estacionats per evitar que els arrossegués l'aigua. Un altre dels municipis on s'ha desbordat la riera és a Llagostera.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat que els cabals del riu Ter, Onyar, Ridaura i Daró han anat augmentant i podrien patir desbordament a les seves lleres. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en zones properes a rius i rieres de les comarques gironines i complir les restriccions d'acostar-s'hi que hi pugui haver.

Afectacions a les platges
El temporal també s'ha deixat notar a les platges i passeigs marítims, que poc a poc intenten tornar a la normalitat. A Blanes, per exemple, els efectius de l'empresa de neteja municipal han començat a treballar al Passeig Cortils i Vieta, que havia quedat colgat per la sorra i les deixalles arrossegades pel mar, i també al Passeig de s'Abanell, per a tornar-ho a deixar tot net. En el cas de Sant Antoni de Calonge, també s'han acumulat elements arrossegats per l'aigua en diverses zones, i la sorra de la platja ha envaït alguns trams del passeig.

A més, Protecció Civil ha deixat activat en prealerta el Pla Especial Procicat per les previsions de vent que hi pot haver fins aquesta tarda al sud de la demarcació. També recorda que cal respectar el tancament dels accessos als fronts marítims, perquè el fort onatge continua.




Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...