Notícies més llegides




Política


Catalunya

CSQEP considera que els pressupostos en Justícia “fan olor als convergents de 2012”

Política  -  19/01/2017  -  21:46

"Creiem que el Govern no ha sigut valent, sinó més aviat conservador, a l'hora de fer els pressupostos"


Joan Giner

Joan Giner




El diputat de Catalunya Sí Que es Pot en temes de justícia, Joan Giner, ha criticat avui a la sessió de debat de la secció de Justícia del projecte de pressupostos del Govern haver presentat un projecte "que fa olor de pressupostos convergents del 2012". "Creiem que el Govern no ha sigut valent, sinó més aviat conservador, a l'hora de fer els pressupostos", ha dit.

Un dels temes principals de la intervenció de Giner ha estat el tancament de la presó de la Model de Barcelona, ja que ha instat a què aquesta actuació "no es quedi només en una foto pels mitjans", sinó que tingui en compte altres elements com els familiars dels presos o els treballadors interins. "Ningú pensa en els familiars que hauran d'anar veure els familiars a presons amb dèficits de transport públic", ha dit Giner, que també ha demanat un "compromís" per part del Govern per garantir que "no hi haurà modificacions del lloc de treball dels interins". "El tancament de la Model no pot ser un acomiadament encobert dels treballadors interins", ha advertit.

Tot i les reserves que el diputat ha verbalitzat, s'ha mostrat a favor del tancament de la presó, ja que "no garanteix els drets humans" dels presos, per estar "obsoletes" les seves instal·lacions, i ha demanat que l'Executiu treballi per accelerar la creació del Centre de Preventius de la Zona Franca. "Estem preocupats per la seva demora", ha reblat el diputat de la confluència.

Giner ha posat en dubte que aquests comptes contemplin un augment en la despesa del departament. "El pressupost executat del 2016 és de 954 milions, i el previst pel 2017 és de 951 milions. Sí puja en relació al previst del 2016, però amb les dades no veiem realment aquesta pujada", ha subratllat Giner, que ha demanat al Conseller de Justícia que "ho expliqui".

Els Departaments Especials de Règims Tancats (DERTS) han estat un altre dels elements que Giner ha comentat durant la seva intervenció, posant especial atenció als suïcidis "que s'han produït i se segueixen produint". "És l'ovella negra, el pou del centre penitenciari català que ha de desaparèixer del sistema de presons català", ha sentenciat.

Protocol antidesnonaments per "combatre totes les pobreses"

Giner també ha demanat que la Conselleria "afronti el tema dels desnonaments", ja que considera que des del departament "es pot ajudar molt". CSQEP proposa "definir un protocol de notificacions de pobreses, en plural, perquè quan funcionari del departament vegi qualsevol tipus de pobresa (energètica, habitacional o de qualsevol tipus), tingui una coordinació específica amb els serveis socials per trobar sortides". Segons Giner "això alleugeraria molt el gran mal endèmic que tenim de la pèrdua d'habitatges de les famílies catalanes".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...