Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

EspaiCaixa Girona acull l'exposició itinerant Envellir a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia

Actualitat Girona  -  19/01/2017  -  13:54

La situació de les persones grans als diferents països del món és un reflex del nivell de benestar social i del desenvolupament dels drets socials a cadascun d'aquests països


Jonas Wresch

Jonas Wresch




EspaiCaixa Girona ha acollit avui la presentació de l'exposició itinerant Envellir a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia. A l'acte han assistit Marc Simón, director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Manel Rullo, director de l'EspaiCaixa Girona; i Isabel Martínez, presidenta de HelpAge International Espanya.

La mostra, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" en col·laboració amb HelpAge International España, es podrà veure fins el proper 17 de febrer a EspaiCaixa Girona i presenta una selecció de 12 fotografies que volen apropar al públic el dia a dia de les persones grans que viuen en països com Colòmbia, Jamaica, Etiòpia, Kènia, Birmània o Nepal, entre d'altres.

L'objectiu de l'exposició és retratar les condicions de vida de les persones grans en països en vies de desenvolupament, on, a més, aquest col·lectiu experimenta un creixement important. La vida de les persones grans a les diferents zones del planeta és un reflex del nivell de benestar social i del desenvolupament dels drets socials a cadascuna d'aquestes zones.

A les fotografies, quatre testimonis de cada país expliquen les seves vivències quotidianes en primera persona. Al llarg de l'exposició els visitants comprovaran que, tot i que l'envelliment és una realitat a tots els països del món, no significa el mateix per a cadascun. Treball, pobresa o viure de l'ajuda familiar formen part del procés d'envelliment de moltes persones grans al món.

Més enllà de l'exposició, avui mateix EspaiCaixa Girona ha acollit la conferència col·loqui Els drets i els reptes de les persones grans en països en desenvolupament, a càrrec d'Isabel Martínez, presidenta de HelpAge International Espanya. A la xerrada s'ha ofert informació sobre les tendències sociodemogràfiques a diferents països i sobre la situació en què viuen les persones grans, posant l'accent en els drets que tenen i els reptes als quals s'enfronten en el seu dia a dia.

Així mateix, EspaiCaixa Girona celebra un cinefòrum, que s'inicia demà amb la projecció del film Hotel Rwanda, i que seguiran Son of Babylon (27 de gener, 17 h) i Conducta (3 de febrer, 17 h), amb el qual es vol generar una reflexió a l'entorn de la qüestió de l'envelliment en països en vies de desenvolupament.

Per sensibilitzar sobre els drets de la gent gran als països en vies de desenvolupament, l'Obra Social "la Caixa" i HelpAge International España han signat un acord de col·laboració amb el qual volen, amb mostres com la que acull ara EspaiCaixa Girona, difondre els drets, la dignitat o el bon tracte de la gent gran, donant a conèixer la situació de les persones que envelleixen en circumstàncies difícils. Per això l'exposició s'ha pogut veure, també, en dos centres més: EspaiCaixa Madrid i EspaiCaixa Múrcia.

Obra Social "la Caixa": cent anys compromesos amb la gent gran

Des del seu origen com a Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, la història de l'entitat ha estat sempre estretament vinculada a la gent gran, a la qual ha dedicat una atenció preferent. El Programa de Persones Grans, el més emblemàtic de l'entitat, va arrancar el 1915.

Durant un segle marcat per un gran augment de l'esperança de vida, "la Caixa" ha acompanyat moltes generacions de persones grans, adaptant les propostes a les seves necessitats i evolucionant des de l'atenció assistencial fins a la participació de la gent gran en la nostra societat.

El Programa de Persones Grans de l'entitat té com a objectiu situar-les com a protagonistes que participen plenament en la societat, fomentant el seu envelliment actiu i un bon tracte a través d'activitats de formació i de voluntariat, i prestant una atenció especial a les persones grans en situació de vulnerabilitat.

HelpAge International

HelpAge International España ajuda la gent gran als països en vies de desenvolupament. Forma part de HelpAge International, l'única xarxa global dedicada a canviar el món de les persones grans. Avala l'entitat una experiència de més de 30 anys.

El seu treball està encaminat a donar suport a les persones grans perquè reclamin els seus drets, s'enfrontin a la discriminació i superin la pobresa per poder viure de manera segura, digna, activa i saludable.

A fi d'entendre les necessitats específiques del col·lectiu de gent gran i donar-hi una resposta adequada, el 2013 HelpAge International va llançar el primer índex sobre envelliment, l'únic que classifica els països segons el benestar social i econòmic de les persones grans. Aquest índex, que ha estat actualitzat els dos anys següents amb nous països i més dades, està basat en quatre factors clau: la seguretat dels ingressos, l'estat de salut, les competències i l'entorn favorable.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...