Notícies més llegides



Política


Catalunya

CSQEP reclama més inversió en la formació dels Mossos sobre violència masclista

Política  -  18/01/2017  -  21:50

Reclamen dotar de més mitjans l'Institut de Seguretat Pública per tal de poder assegurar que els agents rebin formació en matèria de Drets Humans, mediació i resolució de conflictes, violència masclista i, molt especialment, en el Protocol d'Istanbul


Joan Josep Nuet

Joan Josep Nuet




El portaveu d'Interior de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet, ha presentat avui les esmenes del seu grup a la secció d'Interior dels pressupostos, que entre altres aspectes reclamen dotar de més mitjans l'Institut de Seguretat Pública per tal de poder assegurar que els agents rebin formació en matèria de Drets Humans, mediació i resolució de conflictes, violència masclista i, molt especialment, en el Protocol d'Istanbul, que fixa les actuacions de qualsevol policia democràtica en matèria de prevenció i investigació de la tortura. "Per a qualsevol policia democràtica hauria de ser el seu llibre de capçalera", ha afirmat Nuet mostrant un exemplar del protocol al conseller, Jordi Jané.

El diputat de la confluència ha lamentat que el Govern no hagi volgut dialogar amb el seu grup a l'hora d'elaborar els comptes, i ha assenyalat que "una altra política d'ingressos era possible, i algunes despeses socials són possibles". "No ha estat així i no sabem per què", ha sentenciat Nuet, que ha sostingut que "era possible que els que més han guanyat amb la crisi paguin una mica més i els que més han patit rebin més polítiques socials". "Defensem que el pressupost tingui una partida pel referèndum, però el pressupost ha de ser també altres coses", ha reblat.

En l'àmbit d'Interior, la confluència d'esquerres reclama dotar de més mitjans el pla de seguretat i atenció a les víctimes de la violència masclista 2015-2018, per tal d'intentar acabar amb els assassinats de dones a Catalunya, i planteja la incorporació de més agents al cos dels Mossos d'Esquadra i de Bombers. "Volem més mossos, més bombers, més comissaries, més parcs de bombers, més vehicles i material de seguretat, més formació per la nostra policia, i això també era possible", ha mantingut Nuet. "800 mossos ens vindrien millor que 500, i són més necessaris, perquè portem uns anys de sequera terribles i estàvem tocant el moll de l'ós", ha afegit.

CSQEP insta també a habilitar més partides pressupostàries al servei del 112 i per a estendre la xarxa del parc de bombers, construint nous parcs a municipis com Balaguer, ampliant d'altres com el de la Seu d'Urgell, així com augmentar el nombre d'efectius tal com indica el Pla Estratègic de Bombers 2017-2022 i recuperar el nombre de vehicles que tenia la flota de bombers l'any 2010. "Seguirem reclamant un pressupost per una majoria social i popular que es mereix uns comptes diferents", ha conclòs.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...