Notícies més llegides



+ Notícies


Llo (Cerdanya)

Banys de Llo desafia el fred amb les aigües sulfuroses

+ Notícies  -  18/01/2017  -  14:51

El balneari ubicat a l'Alta Cerdanya conté una zona termal molt valorada per les seves propietats saludables


Bains de Llo

Bains de Llo




Ara que mig país està embolcallat amb mantes o amb la calefacció a punt per afrontar l'onada de fred siberià que abraça el territori, les propietats del centre termal Banys de Llo adquireixen més transcendència que mai.

Situat al genuí poble de Llo, a l'Alta Cerdanya, l'indret desafia les temperatures extremes amb una zona termal ubicada ben a prop de les Gorges del Segre i d'una font natural sulfurosa. El resultat d'aquesta combinació esdevé una aigua rica en sofre i en minerals molt valorada pels seus efectes relaxants, així com per ser un mètode apreciat a l'hora de combatre els dolors reumàtics i musculars o per reforçar el bon estat de la pell i els cabells.

Els atributs excepcionals del balneari, dirigit per Jean Yves i Isabelle Jail, s'amaguen a l'interior de la Terra. Concretament a uns 4.000 metres sota el mantell terrestre, ben a prop del magma, que és el punt des d'on es projecta un líquid que, uns 10.000 anys després, apareix a la superfície a uns 37 graus centígrads. És precisament en el transcurs d'aquest recorregut mil·lenari que l'aigua absorbeix els minerals i cultiva, alhora, unes algues microscòpiques que ajuden a millorar els tractaments dermatològics o a enfortir les articulacions.

Des de l'any 2015 Banys de Llo afronta una nova etapa. Durant aquell exercici, els propietaris van tirar endavant notòries reformes a la instal·lació amb l'objectiu de brindar un millor servei als seus clients, que no només valoren les característiques úniques del centre, sinó també el paisatge que l'envolta. I és que el municipi de Llo, localitzat a 1.500 metres d'altitud, té molts més atractius a banda del centre termal, tot i que això de gaudir d'un bany relaxant mentre l'entorn marca una temperatura sota zero ja és, per si mateix, un caramel prou llaminer. L'església romànica de Sant Fructuós de Llo, un vestigi patrimonial que ajuda a incrementar la sensació bucòlica que rodeja el llogaret, és, precisament, un d'aquests valors afegits.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...