Notícies més llegides



La Selva


Blanes

Blanes celebra amb diverses activitats la Setmana de la Pau

La Selva  -  18/01/2017  -  16:35

El cicle es farà del 20 al 30 de gener, i també inclourà la celebració d'una trobada interreligiosa


Lectura Manifest per la Pau

Lectura Manifest per la Pau




Aquest 2017 farà 14 anys que Blanes celebra tot un seguit d'esdeveniments emmarcats dins el cicle conegut com a Setmana de la Pau, que coincideix amb el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau que s'escau el 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Fidel a aquesta tradició, perpetuada amb la suma d'esforços de l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament i de diverses entitats del municipi, enguany el cicle tindrà lloc del 20 al 30 de gener.

Els 14 actes programats tenen dos denominadors comuns: la lluita i conscienciació envers les desigualtats de gènere en el treball i la justícia social que encara continua existint avui dia; i la crisi de les persones refugiades. També inclourà dues activitats que no han faltat mai a aquest cicle des que es va instaurar: el lliurament dels fons als projectes de cooperació i la lectura del Manifest per la Pau.

En relació a anteriors edicions, cal destacar la recuperació d'una reunió que feia quatre anys que no s'havia organitzat: una Trobada Interreligiosa de Blanes, que tindrà lloc el 25 de gener a la Sala de Plens. Es tracta d'una reunió de treball que aplegarà representants de les comunitats religioses que conviuen actualment al municipi. L'any 2006 l'Ajuntament de Blanes va posar en marxa el Grup de Diàleg de Creences i Conviccions amb aquest mateix objectiu.

Actes de la Setmana de la Pau 2017

La Setmana de la Pau 2017 s'encetarà el divendres dia 20 amb la inauguració d'una exposició d'humor gràfic que s'allotjarà fins al 30 de gener al primer pis de la Biblioteca Comarcal, i que tracta sobre les desigualtats de gènere en el treball. El mateix dia i en el mateix indret, a partir de les 7 del vespre, s'oferirà una xerrada relacionada amb la mostra: (Re-)Pensar les relacions entre Gènere a partir de l'Humor. Anirà a càrrec de Mariela Iglesias, investigadora i doctoranda a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Relacionats amb aquesta mateixa temàtica, del 23 al 25 de gener s'han programat quatre Tallers sobre les desigualtats de gènere i la justícia social. Tres de les classes s'impartiran a l'Escola SAFA, mentre que el quart taller s'allotjarà a la Sala d'Actes de la Biblioteca Comarcal. Per participar-hi, tan sols cal fer inscripció prèvia i gratuïta trucant al telèfon 972.359.007.

El dijous 26 de gener la Setmana de la Pau de Blanes tindrà un punt d'inflexió amb la Lectura del Manifest per la Pau, que tindrà lloc a 2/4 de 7 del vespre al Passeig de Dintre, davant l'edifici consistorial. L'acte comptarà amb una breu actuació a càrrec del grup Ralek, el col·lectiu de Teatre del Casal Jove Morralla, i l'encapçalaran l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d'Acció Social Mario Ros i la resta de regidors i regidores del consistori, ja que tot seguit tindrà lloc el ple municipal. Enguany el lema del manifest és Obrim els cors: construïm la pau.

El mateix dijous a les 6 de la tarda, mitja hora abans de la lectura del manifest, la sala infantil de la Biblioteca Comarcal haurà allotjat una sessió especial de l'Hora del Conte, que es presenta sota el títol L'Amic. Anirà a càrrec de la companyia Pengim Penjam, i el conte estarà amenitzat amb una actuació de titelles. L'endemà divendres, 27 de gener, es farà el lliurament de fons als projectes del tercer món, un dels actes que no falta mai al cicle.

La crisi dels refugiats, a debat en la Setmana de la Pau de Blanes

Coincidint amb el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau, el dilluns 30 de gener es farà una xerrada emmarcada dins el tema de la crisi dels refugiats. Es presenta amb el títol La ruta del refugi. El Mediterrani i els camps a Grècia, i anirà a càrrec de Toni Fiol Benejam, de ProActiva Open Arms, i Rocío Rodríguez Murillo, de Pati de Pedres. Serà l'acte que tancarà el cicle, però no l'únic que tractarà aquesta qüestió.

Justament coincidint amb el primer dia en què començarà el cicle, aquest divendres 20 de gener a les 8 del vespre, el Casal La Cooperativa de Blanes allotjarà una xerrada informativa amb l'ONG Acció Solidària Mediterrània. Emmarcada sota l'eloqüent i explícit títol Què puc fer jo?, anirà a càrrec de dos ponents que coneixen prou bé aquesta realitat: Jamal Waez, de l'Associació Solidària amb el Poble Siri, i Marina Serra, d'Acció Solidària Mediterrània.

Com el seu títol ja dóna a entendre, l'objectiu de la xerrada és informar sobre què podem fer des de Catalunya per ajudar els homes i dones que busquen refugi de la guerra de Síria. Per últim, val a dir que els actes de la Setmana de la Pau de Blanes també inclouran activitats en els centres educatius, així com una vetllada d'observació astronòmica amb telescopi que es farà el 28 de gener, a càrrec de la Fundació Vicenç Ferrer. L'objectiu és recollir donatius destinats a la construcció d'una vivenda per a una família en extrema pobresa a l'Índia rural.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...