Notícies més llegides




Baix Empordà


Calonge

Calonge fa un estudi sobre joves i habitatge del 2001 al 2015

Baix Empordà  -  18/01/2017  -  08:45

El document proposa potenciar el lloguer social


Aj.Calonge

Aj.Calonge




L'Ajuntament de Calonge ha elaborat un estudi sobre joves i habitatge, amb el suport de la Diputació de Girona, del qual se'n desprèn que cal potenciar el lloguer social i també aprofundir en models alternatius i complementaris d'accés a l'habitatge pels joves, com cooperatives, la masoveria urbana o la copropietat. L'estudi analitza l'evolució de l'habitatge i la relació amb el jovent del municipi entre els anys 2001 – 2015. Durant aquest període la crisi econòmica ha tingut un impacte directe entre els més joves, destruint llocs de treball; però també de manera indirecta, erosionant moltes polítiques públiques que anaven destinades a aquest grup de població. I l'habitatge, precisament, és un dels àmbits en què més es deixa veure la fragilitat dels joves. L'estudi permetrà a l'Ajuntament de Calonge teixir una estratègia municipal que aprofundeixi en l'accés a l'habitatge per part dels joves.

De l'estudi se'n desprèn que, en quinze anys (2001-2015), el jovent de Calonge ha passat de representar gairebé un 20% de la població total a ser-ne només el 14%. Part de l'explicació la trobem a l'economia del municipi, en què el turisme i els serveis hi tenen molt de pes; però, en conseqüència, conformen un mercat laboral estacional i inestable, essent els joves el perfil més recurrent d'aquesta ocupació precària. D'aquí que molts decideixin marxar cap a municipis veïns, a la recerca de millors oportunitats laborals i, de retruc, d'accés a l'habitatge.

L'anàlisi també recull que, per les característiques del parc d'habitatges de Calonge i Sant Antoni, cal potenciar el lloguer social, una necessitat que ni la moderació de les dades de l'atur ni la caiguda de preus han frenat. Per això, des de la Regidoria d'Habitatge i Promoció Econòmica s'està treballant per reforçar algunes mesures en aquesta matèria i, per tal d'avaluar-les, es proposa la creació de "Taules d'Habitatge", com ja s'ha fet a d'altres municipis. A dia d'avui, Calonge té 43 habitatges de protecció oficial.

La dinàmica del mercat immobiliari aquests darrers anys, marcada per un estancament de la construcció i la proliferació del fenomen de l'ocupació, ha portat a pensar en models alternatius i complementaris d'accés a l'habitatge pels joves, com podrien ser: les cooperatives (redueixen els costos i generen espais de convivència), la masoveria urbana (una bona solució per aquells immobles en desús que necessitin una rehabilitació o per aquells que hagin patit actes vandàlics) o la copropietat, entre d'altres. En definitiva, es tracta d'alternatives que posen traves a l'especulació immobiliària, donen prestigi al lloguer social i redueixen el cost d'accés a l'habitatge. Ara bé, el fet de decantar-se per un o un altre model dependrà del perfil dels joves demandants d'habitatge.

L'estudi sobre joves i habitatge a Calonge ha estat redactat amb el suport de la Diputació de Girona, que a través d'una subvenció ha finançat amb 2030 € el 70% del cost d'aquest document.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...