Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Blanes enllestirà les 22 actuacions dels Pressupostos Participatius abans del juny

La Selva  -  17/01/2017  -  20:36

No farà falta votar les propostes veïnals perquè són viables econòmicament i totes s'executaran


Pressupostos Participatius

Pressupostos Participatius




La vintena d'actuacions sorgides dels Pressupostos Participatius del 2016 a Blanes seran una realitat durant el primer semestre d'aquest any. Ahir al vespre es va celebrar una reunió a la Biblioteca entre l'ajuntament i les entitats veïnals en què el consistori els va exposar les novetats del procés, en què s'executaran 22 actuacions proposades pels ciutadans abans del mes de juny.

El regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz; el tinent d'alcalde d'Hisenda, Nicolás Laguna, i el tècnic municipal Ivan del Río van explicar als veïns que no farà falta votar les propostes, ja que són viables econòmicament. Com que a la majoria dels sis sectors en què es va dividir Blanes per al procés participatiu no s'arriba al topall econòmic fixat, no caldrà sotmetre a votació les propostes per a dur-les a terme i l'àrea de Participació Ciutadana proposa executar totes les iniciatives valorades tècnicament i quantificades als comptes participatius per al 2016.

En total, seran 22 actuacions ja valorades arreu del municipi en què s'invertiran 194.091 euros, a més de 315.000 més que es destinaran a quatre projectes pendents de quantificar encara. El més ambiciós és un parc per a gossos al parc Xon Ferrer, una zona propera al CAP2 de Blanes on els animals podran córrer lliurement sense anar lligats. S'hi està treballant amb la col·laboració de les entitats animalistes i dels centres veterinaris de la vila. Els altres projectes pendents de valorar són la millora de tres parcs públics a Ca la Guidó, Can Borrell i a la carretera de Lloret-La Pedrera.

Pel que fa a les 22 propostes que ja s'han quantificat i en què es treballarà en els pròxims mesos, destaquen la millora d'accessibilitat d'alguns passos de vianants, la col·locació de miralls de regulació del trànsit, la renovació d'alguns jocs infantils, a més d'altres de més complexitat, com arreglar el paviment i pintar una pista esportiva (s'hi destinaran 16.800 euros) o bé la neteja i desbrossament de terreny que inclou paviment i delimitació d'una altra pista esportiva en un altre barri, projecte valorat en 28.500.

L'actuació més costosa està prevista al barri de La Plantera, on s'invertiran uns 50.000 euros per condicionar tota la vorera entre el passeig i els cotxes de la Rambla de Catalunya en direcció a la carretera de Malgrat.

Regular l'ús dels locals socials

La reunió amb els veïns també va servir per abordar la necessitat de redactar un Reglament d'Usos dels Locals Socials i que les entitats consensuïn quina mena d'activitats es poden fer als equipaments. Per això s'ha creat una comissió de treball que tractarà les activitats que es poden o no realitzar als locals i després, les conclusions que se n'obtinguin seran validades pels serveis jurídics del consistori i per les mateixes entitats veïnals que l'han d'aplicar.


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...