Notícies més llegides




Política


Girona

Jornades de la CUP-Crida per Girona sobre l'educació a Girona Est

Política  -  17/01/2017  -  14:08

La formació convida joves, professionals de l'educació i entitats per debatre els principals reptes del model educatiu dels barris del sector est de la ciutat


La Cup

La Cup




Aquest matí la CUP-Crida per Girona ha presentat en roda de premsa les seves jornades "Girona Est, quina escola volem?", que comencen demà dimecres. Els actes del cicle tindran lloc els dimecres 18 i 25 de gener, i 1, 15 i 22 de febrer, sempre a les 19h al centre cívic Onyar. En la roda de premsa hi han participat la regidora gironina Laia Pèlach; el veí de Girona Est i membre de la comissió d'educació de la CUP-Crida per Girona Àngel Fernández "Nene"; i el professor de Treball Social de la UdG Manel Barbero.

Segons Laia Pèlach, les jornades tenen per objectiu "analitzar el model educatiu que hi ha implantat al sector de Girona Est per valorar que no funciona i quines millores poden aplicar-s'hi". En la seva intervenció, Àngel Fernández "Nene" ha destacat la importància que s'organitzin aquestes jornades al territori i obertes a la participació tant de la població dels diferents barris de Girona Est com de tècnics i professionals que hi treballen.

Per la seva banda, Manel Barbero ha destacat que "els projectes educatius necessiten estar en constant revisió per adaptar-se a la realitat social de cada barri o municipi" i que "això només es pot fer amb la participació de la mateixa població i dels diferents agents implicats". El professor també ha esmentat que "un dels principals reptes és lluitar contra la segregació escolar i la 'guetització' a partir de projectes comunitaris ben connectats amb l'entorn".

La primera sessió de les jornades té per nom "Coneguem el barri: un recorregut per la història", i hi seran presents representants d'entitats que han treballat al sector. La segona, titulada "Coneguem el barri: l'educació avui" comptarà amb la intervenció de mestres i professionals de centres educatius de Girona Est. La tercera porta per títol "Descobrim experiències" i servirà per conèixer experiències educatives i comunitàries d'altres punts de Catalunya. Amb el títol "Plantegem propostes des del municipi", la quarta sessió girarà al voltant del paper de les institucions municipals en els models educatius en barris com els de Girona Est, i finalment es farà una darrera sessió titulada "Proposem alternatives", que consistirà en una sessió de treball oberta per elaborar les conclusions de les jornades.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...