Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Nou augment de persones ateses a l'Oficina de Turisme d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  12/01/2017  -  21:40

Durant el 2016, l'Oficina de Turisme ha atès 23.886 visitants, un 5.7% més que l'any anterior


El regidor Estanis Vayreda

El regidor Estanis Vayreda




En el primer any complert en què l'Oficina de Turisme d'Olot ha funcionat a les noves instal·lacions al carrer Francesc Fàbregas (inaugurades l'octubre de 2015), s'ha registrat un nou augment de persones ateses. Al llarg del 2016 l'Oficina atès un total de 23.886 visitants, un 5.7% més que l'any 2015. "Estem satisfets de l'increment de persones que s'han dirigit a l'Oficina de Turisme i de la qualitat de l'atenció que oferim" ha destacat el regidor de Promoció i Turisme, Estanis Vayreda.

El dijous 8 de desembre coincidint amb el Pont de la Puríssima ha estat el dia amb més atencions realitzades. Un total de 407 persones es van dirigir en un únic dia a l'Oficina de Turisme coincidint amb la celebració de la Fira del Pessebre i el Festival Veus. El divendres 9 de desembre, també el Pont de la Puríssima, amb 321 persones ateses i el divendres 25 de març de Setmana Santa amb 303 persones més van ser altres dies de màxima afluència a l'Oficina de Turisme d'Olot.

La procedència del visitant és majoritàriament de Catalunya (54.7%) i concretament de les comarques de Barcelona (36.8%). Pel que fa a turistes europeus, aquests representen un 24.4%, i provenen sobretot de França seguit de Països Baixos i Alemanya. El nombre de visitants de la resta de l'Estat és el que més ha augmentat aquest darrer any: ha pujat 4 punts del 14% de l'any 2015 ha passat al 18% del 2016. La Comunitat Valenciana, Euskadi i Madrid són els territoris dels quals Olot rep més visitants.

El perfil de visitant és una parella (37.4%) seguit de molt a prop del turisme familiar (36.1%). El motiu principal per dirigir-se a l'Oficina de Turisme és obtenir informació sobre com visitar els espais naturals de la comarca i activitats per poder fer a Olot i Garrotxa. Les consultes referents a fer turisme actiu dins aquests indrets, com ara rutes a peu i en bicicleta, són les que han augmentat més respecte al 2015.

Pel que fa a l'ocupació hotelera a la ciutat d'Olot, enguany s'ha assolit un 53.9% d'ocupació mitjana, 5.6 punts superior a l'any 2015. Destaquen sobretot les ocupacions mitjanes aconseguides els mesos d'agost (71.6%) i juliol (68.5%).

La pista de gel es consolida com un dels atractius del Nadal a Olot Per cinquè any consecutiu, Olot ha comptat amb la pista de gel ubicada a la plaça Major. Del 16 de desembre a 8 de gener, el públic, sobretot familiar ha utilitzat la pista que forma part de l'estratègia de promoció de la ciutat per tal de fomentar i dinamitzar el sector i l'activitat comercial. La pista de gel és una activitat lúdica, singular i atraient que durant la campanya comercial de Nadal ha ajudat a incentivar el temps d'estada al centre de residents i visitants. També ha estat una proposta molt ben acollida a les escoles que varen tenir l'oportunitat de reservar les instal·lacions en exclusivitat als matins del 19 al 22 de desembre i gaudir de la promoció 2x1 a les tardes.

En aquesta edició, l'Ajuntament d'Olot ha estat l'encarregat de gestionar l'activitat, amb un total de 4.945 patinadors, xifra que s'ha mantingut en relació a l'any passat (al Nadal de 2015 4.954 persones van utilitzar la pista). La data de màxima afluència de patinadors d'aquest Nadal va ser per Sant Esteve, quan 302 persones van fer-ne ús. L'Esplay, el LLOP i el Campament Reial van ser la resta d'atractius d'aquestes Festes de Nadal a Olot.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...