Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Palamós realitza una campanya de sensibilització entre els escolars per a la reducció dels residus

Baix Empordà  -  12/01/2017  -  20:33

Aquesta acció de sensibilització s'acompanya amb una xerrada als joves escolars per a explicar-los la correcta utilització d'aquest element així com els beneficis mediambientals





Durant aquesta setmana tècnics educadors de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós realitzen una campanya de divulgació i conscienciació entre els escolars del municipi mitjançant la qual es fomenta la necessitat de reduir el volum de residus a la vila.

Aquesta acció, que ja va tenir un precedent l'any 2009, es basa en la distribució gratuïta entre els alumnes d'infantil i primària (de P-3 a 6è) de totes les escoles de Palamós, de 1.800 unitats d'embolcalls reutilitzables, confeccionats amb tela i plàstic ecològic. Aquests elements són elaborats per la Fundació Estel Tàpia que treballa amb persones amb risc d'exclusió social.

Els embolcalls reutilitzables es converteixen en una eina molt eficaç per a substituir el paper d'alumini i les bosses de plàstic, molt utilitzades per a embolicar els entrepans de l'esmorzar o berenar.

Xerrades de sensibilització als escolars
Els educadors de l'Àrea municipal de Medi Ambient visiten les classes d'educació infantil i primària de les escoles de Palamós, per tal de lliurar als seus alumnes aquestes bosses.

Aquesta acció de sensibilització s'acompanya amb una xerrada als joves escolars per a explicar-los la correcta utilització d'aquest element així com els beneficis mediambientals que comporta, amb la consegüent reducció dels residus.

Els embolcalls reutilitzables són confeccionats amb tela, possibilitant la seva còmode neteja per tornar a ser utilitzats tantes vegades com es vulgui. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, adaptant-se així a les seves dimensions.

Foment de la reutilització entre els alumnes
Es calcula que generalment s'utilitza una mitjana de 25 cm de paper d'alumini per embolicar un entrepà, per tant, un sol alumne pot utilitzar a la setmana més d'un metre de paper d'alumini.

D'aquesta manera i tan sols amb la utilització d'embolcalls d'un sol ús, cada any es generen a les escoles moltes tones de residus en paper d'alumini i bosses de plàstic.

L'objectiu d'aquesta campanya és doncs poder fer partícips als més joves en una nova acció per a la reducció de residus al municipi, fomentant la cultura de la reutilització i de l'estalvi de matèries primeres.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...