Notícies més llegides




Catalunya


Vic

Els Mossos detenen el regidor de la CUP Joan Coma

Catalunya  -  27/12/2016  -  18:13

L'edil vigatà no va anar a declarar quan estava citat per un presumpte delicte de sedició


Joan Coma

Joan Coma




"L'Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern". Aquesta ha estat la piulada que el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, ha difós al seu compte de Twitter per tal d'informar de la seva detenció pels Mossos d'Esquadra després d'haver-se negat a declarar davant l'Audiència Nacional en qualitat d'investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició nascut el 2015 al plenari de l'ajuntament vigatà, quan va cridar a la desobediència en el marc d'una moció en defensa de la declaració del 9-N.

Segons han informat aquest matí fonts de la formació cupaire, Coma serà traslladat a l'Audiència, on declararà demà dimecres. Durant la detenció, que ha tingut lloc al voltant de les onze del matí, el regidor ha rebut el suport dels ciutadans, que l'han encoratjat amb crits de "Visca Catalunya Lliure".

L'Audiència Nacional va citar a declarar el regidor de Capgirem Vic el passat 24 d'octubre per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Aquesta va ser la sentència que va fer el jutge Ismael Moreno després d'atendre la petició del fiscal Vicente González, que veia "indicis de criminalitat" en les paraules de Coma durant la sessió plenària: "Per fer una truita primer s'han de trencar els ous". L'edil, com d'altres regidors cupaires imputats també per causes de desobediència, no va anar a declarar i, conseqüentment, es va ordenar la seva detenció.

Reacció de la CUP
Com a mostra de suport al regidor osonenc la CUP ha convocat avui a les vuit del vespre concentracions davant dels ajuntaments catalans. Aquesta serà la resposta col·lectiva a una mesura que ja ha recollit valoracions individuals a través de la xarxa. És el cas, per exemple, de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que mitjançant Twitter ha piulat el següent missatge: "Fermesa, consciència, dignitat i el cap ben alt. Aquí seguim, amb tu i amb totes les que lluiten contra l'apologia de la indiferència". A la mateixa xarxa social la portaveu adjunta de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha escrit el missatge: "Amb la determinació que juntes ho podem tot. Avui amb @joancomaroura, @CapgiremVic i el @Moviment3003 #LlibertatJoanComa".


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...