Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona anuncia que l'Oficina Municipal d'Habitatge serà servei propi i que desenvoluparà noves funcions

Actualitat Girona  -  09/12/2016  -  15:46

L'Oficina d'Eficiència Energètica, el Protocol per a institucionalitzar el dret a l'habitatge i sistematitzar criteris de sancions a bancs i grans tenidors que mantenen habitatge buit a Girona són algunes de les línies que es desenvoluparan en els pròxims mesos a partir d'haver declarat com a propi el servei que presta l'Oficina Municipal d'Habitatge


Oficina Municipal d'Habitatge

Oficina Municipal d'Habitatge




L'Ajuntament de Girona porta a aprovació del Plenari aquest pròxim dilluns, dia 12 de desembre, assumir com a pròpies competències en matèria d'habitatge des de l'Oficina Municipal d'Habitatge (OMH), d'acord amb la Llei del dret a l'habitatge a Catalunya. Això permetrà donar cobertura a les funcions que ja s'estan desenvolupant, com evitar casos de desnonaments o garantir el dret a un habitatge o a un sostre, i afegir-ne d'altres com l'Oficina d'Eficiència Energètica per disposar d'un servei municipal d'habitatge integral a Girona.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, ha expressat que "aquest és el primer pas perquè Girona estableixi que si algun dels seus ciutadans pateix vulnerabilitat se li asseguri un habitatge digne". La directora de l'Oficina Municipal d'Habitatge, Judit Espuche, ha assenyalat que "els últims mesos hem reeixit en donar solucions als problemes que tenim sobre la taula i ara ens plantegem ampliar el servei per garantir-lo de la millor manera i fer-lo més complet".

El fet que l'Ajuntament de Girona tingui servei d'OMH propi aportarà cobertura legal i enfortirà les funcions que ja s'estan desenvolupant, entre les quals destaquen els ajuts al pagament del lloguer, el servei de mediació en desnonament, la mesa d'emergència amb la Generalitat o el programa Housing First adreçat a la gent sense llar. També es fixarà quina és l'estructura de recursos que requereix aquest servei per ser al màxim d'eficaç en la garantia que les institucions han de tenir al costat del dret fonamental a l'habitatge.

"Tenir un servei municipal propi aportarà garanties a l'hora d'exigir als bancs amb tota contundència que en el problema de l'habitatge en són responsables i han de comprometre's a trobar solucions", ha afegit la regidora. L'Àrea d'Igualtat i Drets Socials ha preparat i establirà de manera sistemàtica l'obertura de sancions a bancs amb expedients que fonamentin que es mantenen habitatges buits per part d'entitats bancàries o grans tenidors, quan a la ciutat hi ha persones que no tenen el dret a l'habitatge digne garantit.

El servei propi en matèria d'habitatge també inclou que en els pròxims mesos s'obrirà l'Oficina d'Eficiència Energètica, que protegirà que els habitatges a Girona no pateixin mancances bàsiques en llum, aigua i gas; i s'inclourà un nou Protocol per a institucionalitzar que les persones o famílies amb informe social de vulnerabilitat no conflictives amb els veïns puguin accedir a un lloguer social d'un habitatge propietat d'entitat bancària o gran tenidor. Paneque ha considerat també que aquesta mesura certifica que aquesta regidoria vol estar al costat dels moviments, com les PAH, que han liderat des de la ciutadania aquesta reivindicació. Aquesta Oficina d'Eficiència Energètica, a més, donarà servei a tota la ciutadania sobre informació de consums, potències i serveis complementaris.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...